Antena Căutare

Ceremonia de retragere a lui Christian Wulff starneste noi contoverse in Germania

Fostul presedinte Christian Wulff este in centrul unui nou scandal, dupa ce in timpul ceremoniei cu onoruri militare de retragere din functie s-au folosit torte. Mai multe proteste si demonstratii au avut loc in timpul ceremoniei.

Oficiali ai opozitiei social-democrate i-au cerut sa renunte la aceasta ceremonie de anvergura, din cauza scandalului care il inconjoara, in timp ce mai multi ministri ai Guvernului condus de Angela Merkel si numerosi ambasadori au declinat invitatia, transmite Mediafax, preluand AFP.


Germanii au fost deja socati ca Wulff va primi 199.000 de euro anual, pe viata, desi are doar 52 de ani, nu a fost presedinte decat 20 de luni si risca sa ajunga la tribunal.

Cancelarul Angela Merkel, ministri, dar si sute de protestatari au fost prezenti la ceremonie.

Circa 200 de invitati erau asteptati la aceasta ceremonie traditionala organizata de fiecare data la plecarea unui membru al Guvernului sau a unui presedinte si in cursul careia se interpreteaza in principal muzica militara.

Christian Wulff a fost nevoit sa-si dea demisia dupa ce ziarul Bild a dezvaluit implicarea sa intr-un scandal de coruptie. El este acuzat ca, in 2008, ar fi primit un imprumut privat de la sotia unui important om de afaceri. Presedintele a negat acuzatiile si a cerut personal unui cotidian german sa nu publice stirea.

In Germania, functia presedintelui este in principal onorifica, insa acesta este o autoritate morala.

foto: EPA/ Intact Images

Parlamentul croat a ratificat Tratatul de aderare la Uniunea Europeana... Marea Britanie: Vorbea la telefon in timp ce rula cu o viteza incredibila!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x