Antena Căutare

Cetățeni români din China au solicitat revenirea în țară, după apariția coronavirusului! Anunțul oficial făcut de autorități

Circa 600 de cetăţeni europeni, printre care și români, au cerut să fie repatriaţi din China ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat miercuri Comisia Europeană, care a cerut personalului său să evite călătoriile în China care nu sunt necesare. 

Cetățeni români din China au solicitat revenirea în țară, după apariția coronavirusului! Anunțul oficial făcut de autorități Galerie
Coronavirusul a alertat autoritățile din întreaga lume

Aceşti cetăţeni care doresc evacuarea provin din Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Spania, Finlanda, Franţa, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, România şi Regatul Unit, a mai precizat comisarul european.

La cererea Franţei, Comisia Europeană a activat marţi mecanismul european de protecţie civilă, pentru o mai bună coordonare a repatrierii cetăţenilor europeni aflaţi în zona Wuhan, oraşul chinez aflat în carantină din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

Cetăţenii UE prezenţi în regiune care doresc repatrierea o pot solicita în continuare, indiferent de naţionalitate, mai precizează executivul comunitar, care, în baza mecanismului activat, va suporta 75% din costul de repatriere.

CETĂȚENI ROMÂNI DIN CHINA, SOLICITARE DE REPATRIERE

Un cetăţean român a cerut să fie repatriat din Wuhan (China), zonă afectată de noul coronavirus, alţi doi români, dintr-o localitate a aceleiaşi provincii, Hubei, fiind în contact cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin angajatorul lor.

Cetățeni români din China au solicitat revenirea în țară, după apariția coronavirusului! Anunțul oficial făcut de autorități

Coronavirusul a alertat autoritățile din întreaga lume

Coronavirusul a alertat autoritățile din întreaga lume

MAE precizează că cetăţeanul român care se află în oraşul Wuhan şi-a exprimat intenţia pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise şi înregistrate în evidenţele instituţiilor europene şi ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România.

În ceea ce priveşte ceilalţi doi cetăţeni români care se află într-o altă localitate din provincia Hubei, Ambasada României la Beijing "menţine contactul în permanenţă cu angajatorul acestora şi cu autorităţile chineze pentru identificarea unei modalităţi optime de repatriere, având în vedere restricţiile impuse în zonă", mai precizează MAE, conform celor de la Agerpres.

Ambasada României la Beijing este în contact permanent atât cu cei trei cetăţeni români care se află în provincia Hubei, cât şi cu reprezentanţii misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate în Republica Populară Chineză, în vederea gestionării situaţiei menţionate.

O jurnalistă a postului rus RT a fost grav rănită în Siria... Cu scheletele la plimbare. E pe bune! Un șofer a plecat la drum împreună cu "vertebratul" îmbrăcat fashion, da...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x