Antena Căutare

China: Amendat cu 35.000 de dolari si concediat pentru ca a adus pe lume doi copii

Un copil e o bucurie. Doi, cu atat mai mult. Nu si in China unde autoritatile iau masuri radicale impotriva familiilor cu mai mult de un copil. Amenzi de zeci de mii de dolari si chiar concedierea parintilor care nu respecta legea si aduc pe lume un al doilea fiu sau fiica.


In urma cu un an, Yang era profesor de drept. In decembrie insa, cand i-a venit pe lume cea de-a doua fiica, lucrurile au luat o intorsatura dramatica pentru el. Dupa doar trei luni, era dat afara din serviciu si pus sa plateasca o amenda usturatoare, de aproximativ 35.000 de dolari.

Cei care nu tin cont de lege si ajung sa aiba mai multi copii sunt supusi unor presiuni uriase din partea statului. Isi pierd locurile de munca si trebuie sa plateasca amenzi uriase, de pana la 35.000 de dolari.

La randul lor, expertii spun ca aceasta politica accelereaza procesul de imbatranire a populatiei. Potrivit statisticilor, in 2050, circa 438 de milioane de chinezi vor avea varsta de peste 60 de ani. Multi chinezi spera insa ca Guvernul isi va revizui politica dupa luna noiembrie, cand va fi organizat la nivel national recensamantul populatiei.

Berlin: 12 morti si 30 de raniti, dupa ce un autobuz s-a izbit de un pod... VIDEO! Macara scapata de sub control...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x