Căutare Live

Coaliţia antijihadistă condusă de SUA îşi suspendă activităţile de formare şi susţinere a forţelor irakiene din cauza atacurilor cu rachete vizând baze în care are trupe în Irak

Coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic (SI) condusă de Statele Unite şi-a suspendat activităţile de formare şi susţinere a forţelor de securitate irakiene din cauza unor atacuri cu rachetă repetate vizând baze în care se află trupe din cadrulcoaliţiei antijihadiste, relatează Reuters.

”Prima noastră prioritate este să protejăm personalul coaliţiei angajate în vederea înfrâmgerii Daesh (acronimul arab al SI). Tiruri repetate de rachetă în cursul ultimelor două luni ale unor elemente din cadrul Kataeb Hezbollah au condus la moartea unor membri din cadrul forţelor de securitate irakiene şi a unui cetăţean american civil”, a subliniat coaliţia duminică, într-un comunicat.

”Prin urmare, suntem acum deplin ocupaţi cu protejarea bazelor irakiene care găzduiesc trupe din coaliţie. Acest lucru ne limitează capacitatea de a realiza formarea partenerilor şi de a le susţine operaţiunile împotriva Daesh, iar astfel am suspendat aceste activităţi”, precizează ea.

Această decizie poate fi modificată în orice moment, mai precizează coaliţia în comunicat.

Sursa : news.ro

Polițiștii germani, lăsați fără cuvinte de un șofer român. Ce au descoperit în mașina lui, la trei dimineața?... Şase persoane rănite la Bagdad, în trei tiruri de rachetă, dintre care două au vizat ”Zona Verde”...
Ultimele știri