Antena Căutare

Copil roman bagat in coma de parintii adoptivi spanioli

Un copil roman, adoptat de un cuplu de spanioli in 2001, pe cand avea 2 ani, este in coma din 2006, din cauza loviturilor primite de la mama sa adoptiva . Acesta este unul dintre cele mai grave cazuri de maltratament infantil inregistrate in Baleare, scrie Diario de Mallorca. Parintii adoptivi vor ajunge in martie in fata judecatorilor, iar procurorii cer in acest caz o pedeapsa de 90 de ani de inchisoare: 45 de ani pentru fiecare din ce doi.

Miguel Ángel, care are sechele grave in urma abuzurilor fizice repetate, intre 2002-2006, se afla acum in grija autoritatilor spaniole.

Procurorii o acuza pe mama adoptiva ca a comis agresiunile asupra copilului, iar pe tata ca nu a intervenit pentru a opri abuzurile.

In rechizitoriul dur intocmit de procuratura sunt relatate 13 episoade violente, precum si agresiunea care l-a bagat in coma pe copil. Baiatul este acum in stare vegetativa si are nevoie de ingrijire permanenta. A suferit o grava deteriorare a functiilor cerebrale superioare, a functiilor motorii si a celor neurologice, iar starea sa este ireversibila.

Potrivit rechizitoriului, mama era cea care tipa la copil, il impingea si lovea de usi, pereti, ferestre sau podea, ceea ce i-a cauzat hematoame si leziuni grave.
Tatal adoptiv este acuzat de aceleasi delicte, dar nu ca autor material, ci ca autor prin omisiune, pentru ca nu a intervenit.

Cuplul a adoptat copilul in vara lui 2001, cand acesta avea 2 ani. In seara de 6 iunie 2006, potrivit rechizitoriului, mama adoptiva si-a pedepsit copilul deoarece acesta a mers la baie, in loc sa-si faca temele. Dupa ce l-a asteptat 10 minute, femeia a cerut explicatii, amenintand ca-l loveste. Cum baiatul nu a raspuns, mama adoptiva l-a impins pana cand a czut, si apoi l-a lovit de podea, de pereti si de rama unei usi.

Agresiunea a continuat pana cand copilul a cazut inconstient. Atunci, femeia si-a anuntat sotul si au chemat ambulanta. Copilul a fost transportat la spital unde s-a constatat ca intrat in coma din cauza politraumatismelor si traumatismelor cranioencefalice grave.

Sursa: Jurnalul National

Inginer irakian: Am mintit cand am spus ca Saddam Hussein are arme de distrugere in masa... Proteste in Iran: Opozantii cer moartea dictatorului. SUA lauda curajul si dau exemplu Egiptul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x