Antena Căutare

Coreea de Nord este în alertă generală. Bombardierele americane se pregătesc de luptă

Coreea de Cord este în gardă după ce bombardierele americane au desfășurat exerciții în vederea unei lovituri nucleare

Coreea de Cord este în gardă după ce bombardierele americane au desfășurat exerciții în vederea unei lovituri nucleare.

Coreea de Nord este în alertă generală după ultima informație obținută. Agenţia de presă nord-coreeană KCNA, preluată de Yonhap, a difuzat vineri (după ora locală) o ştire potrivit căreia bombardiere americane B-1B de la baza aeriană Anderson din Guam au survolat joi Coreea de Nord şi au desfăşurat exerciţii în vederea unei lovituri nucleare.

Forţele aeriene ale SUA au confirmat că a avut loc o misiune "de prezenţă bilaterală continuă a bombardierelor", la care au participat două aparate B-1B, însoţite de avioane de vânătoare sud-coreene şi japoneze. Aviaţia militară americană a susţinut însă, într-un comunicat citat de Reuters, că a fost vorba de un exerciţiu în vecinătatea peninsulei coreene, "planificat din timp" şi care "nu a constituit o reacţie la niciun eveniment curent", informează Agerpres. Bombardierele grele ale SUA au survolat peninsula coreeană şi în octombrie, în cadrul unor exerciţii comune cu aviaţiile militare ale Japoniei şi Coreei de Sud. În septembrie, două bombardiere strategice B-1B şi patru avioane de vânătoare F-35B americane s-au apropiat de frontiera dintre cele doua Coree; Yonhap remarca atunci că este destul de neobişnuit ca avioanele să zboare în apropierea liniei de demarcaţie militară.

Emmanuel Macron i-a scris unei adolescente de 13 ani o poezie. Textul a fost făcut public pe Twitter... Procurorii au emis un mandat european de arestare pentru Carles Puigdemont...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x