Antena Căutare

Cum furi 260 mil. euro dintr-o banca? Pentru inceput, o infiintezi

La Londra au avut loc ieri audierile in cel mai mare caz de frauda bancara petrecut in Lituania de la despartirea acestei republici baltice de fosta URSS. Magistratii Westminster Court din Londra au examinat cererea facuta de autoritatile lituaniene privind extradarea a doi fosti bancheri, actionari ai bancilor Snoras si Latvijas Krajbanka (nationalizate de guvernul de la Vilnius), suspectati de furtul a nu mai putin de 260 mil. euro.

Raimondas Baranauskas si Vladimir Antonov, fostii actionari ai Snoras, respectiv Latvijas Krajbanka sunt acuzati de deturnare de fonduri la scara mare. Potrivit anchetatorilor, Baranauskas si Antonov ar fi furat numai de la banca Snoras 260 milioane de euro.

Avocatii celor doi fosti bancheri se opun extradarii in Lituania, sustinand ca daca autoritatile britanice vor accepta acest lucru, clientii lor vor avea soarta lui Mikhail Khodorkovsky, fostul CEO al Iukos.

Avocatii au mai aratat ca in cazul celor doi se incearca instrumentarea unui proces politic, mai ales ca Snoras este proprietara unuia dintre cele mai mari trusturi de presa din Lituania.

Tot articolul, pe Fin.ro

Greva: Zborurile cu plecare din Lyon, anulate... AFP: Agenti romani si FBI duc o lupta zilnica impotriva retelelor de criminalitate cibernetica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x