Antena Căutare

Demisia lui Boc, in mass-media internationala: "Prim-ministrul Romaniei demisioneaza in urma protestelor"

Decizia premierului Emil Boc de a-si depune mandatul Guvernului a fost imediat mediatizat in presa internationala. "Prim-ministrul Romaniei demisioneaza in urma protestelor", scrie publicatia engleza TheGuardian, care relateaza despre situatia politica tensionata din Romania. BBC si Al Jazeerra trateaza subiectul sub titluri asemanatoare.

BBC are deschidere de site cu depunerea demisiei de catre guvernul Boc, titrand: "Premierul Romaniei, Emil Boc, a demisionat in urma protestelor privind masurile de austeritate" si explicand motivele pentru care politicianul roman a luat aceasta decizie. Aceeasi sursa noteaza ca, desi prim-ministrul anunta ca Romania este pe crestere, protestele impotriva austeritatii dureaza de trei saptamani.


AlJazeera titreaza acelasi lucru, "Prim-ministrul roman se retrage, in urma protestelor de strada". "Mii de romani au indurat cu curaj vicisitudinile naturii si protesteaza de trei saptamani, pe un ger cumplit, impotriva premierului, guvernului si presedintelui Traian Basescu", scrie AlJazeera in editia online.

TheGuardian scrie "Prim-ministrul Romaniei demisioneaza in urma protestelor" si descrie aceeasi situatie tensionata.

TheAustralian scrie "Prim-ministrul Romaniei, Emil Boc, a demisionat in urma protestelor privind masurile de austeritate

"Prim-ministrul roman Emil Boc a anuntat, luni, demisia sa si a Guvernului de centru-dreapta pe care il conduce si a carui cota de incredere s-a prabusit, in timp ce opozitia cere alegeri anticipate", relateaza AFP. Mai multe voci din propriului sau partid (PDL) au cerut plecarea lui Boc in ultimele saptamani, pe fondul protestelor organizate timp de aproximativ 15 zile in toata tara, continua agentia franceza.

Din 13 ianuarie, 1.000 de romani se reunesc in fiecare seara in Piata Universitatii din centrul Bucurestiului, pentru a manifesta impotriva politicii de austeritate pusa in aplicare de Guvernul de centru-dreapta, aminteste Le Monde.

Reuters scrie ca Guvernul Boc a implementat taieri de salarii si cresteri de taxe pentru a se conforma conditiilor de imprumut ale FMI si pentru a revigora economia dupa o recesiune grea.

La randul sau, postul de radio Vocea Americii adauga ca desi au fost in majoritate pasnice, protestele au generat si unele confruntari violente intre demonstranti si politie.

Polonia suspenda ratificarea controversatului acord ACTA... Mimi Alford, fosta amanta a lui Kennedy: "Presedintele m-a dezvirginat"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x