Căutare Live

Dmitri Medvedev acuza Ucraina ca vrea sa "stoarca" gaze de la Rusia

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, acuza Ucraina ca incearca sa "stoarca" gaze naturale de la Rusia prin solicitarile insistente de reducere a pretului la care importa. Medvedev a declarat aseara, la Soci, ca Rusia este uimita de incercarile Ucrainei de a obtine o reducere a pretului gazelor naturale, fara a oferi ceva in schimb, transmite agentia Interfax, citata de Mediafax.

"Este foarte trist, este o incercare de a stoarce gaze", a afirmat Medvedev. Uniunea Europeana importa prin Ucraina, de la Rusia, circa 20% din necesarul de gaze naturale. Rusia a intrerupt in mai multe randuri livrarile din cauza disputelor cu Ucraina.

Discutiile dintre cele doua parti pe tema gazelor au devenit tot mai dure in ultima perioada, Ucraina incercand sa renegocieze un acord incheiat in 2009 care impune Kievului preturi mai mari decat in cazul unor tari din UE.

Acordul din 2009, incheiat intre premierul rus Vladimir Putin si fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, reprezinta rezultatul unei dispute dure intre Kiev si Moscova, care a condus la intreruperea livrarilor de gaze din Rusia catre Europa timp de trei saptamani, la inceputul acelui an, in perioada rece.

Citeste si Jurnalul!

VIDEO! Un roman a fost impuscat intr-un magazin din Italia... SUA: Bani pentru un centru SIDA bagati intr-un club de striptease...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri