Căutare Live

Doi bărbați au fost arestați în Belgia pentru "participare la activitățile unui grup terorist"

Cei doi bărbați arestați în Belgia în operațiuni antiteroriste ale poliției au fost inculpați pentru "participare la activitățile unui grup terorist", a anunțat sâmbătă seară parchetul federal belgian, relatează AFP.

Cei doi bărbați arestați în Belgia în operațiuni antiteroriste ale poliției au fost inculpați pentru "participare la activitățile unui grup terorist", a anunțat sâmbătă seară parchetul federal belgian, relatează AFP.

Aceste inculpări urmează după mai multe percheziții ce au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la Verviers (estul Belgiei) și Tournai, în apropiere de frontiera cu Franța, a precizat parchetul într-un comunicat.

"Două persoane, Arnaud C., născut în 1983, și E., de naționalitate belgian... sunt inculpate pentru participare la activitățile unui grup terorist, în calitate de autor sau coautor", detaliază comunicatul, adăugând că perchezițiile au avut loc fără incidente. Nici arme și nici explozibili nu au fost descoperiți în timpul perchezițiilor.

Parchetul nu a dorit să furnizeze alte detalii, mai ales cu privire la identitatea indivizilor inculpați.

Potrivit presei belgiene, bărbatul reținut la Verviers, în vârstă de 20 de ani, ar fi planificat să se arunce în aer în retransmisia publică organizată în Belgia în timpul meciului din cadrul Euro 2016 Belgia-Ungaria duminică seară la Toulouse (sud-vestul Franței).

Săptămâna trecută, trei bărbați au fost inculpați pentru tentativă de asasinat în cadrul unei alte operațiuni antiteroriste.

Zeci de percheziții au fost efectuate în 16 localități din Belgia și "elementele obținute... au necesitat intervenția imediată", potrivit parchetului federal.

Aceste operațiuni au fost efectuate cu câteva ore înaintea meciului de fotbal Belgia-Irlanda din cadrul Euro 2016.

Sentimentul de insecuritate rămâne puternic în Belgia după atentatele din 22 martie care au făcut 32 de morți la Bruxelles, chiar dacă belgienii continuă să se adune în locuri publice pentru a urmări parcursul echipei lor la Euro, notează France Presse.

BREXIT: Britanicii se răzgândesc? O petiție semnată de peste un milion de oameni cere organizarea unui al doilea referen... Românii din Marea Britanie sunt tot mai îngrijorați! Situația lor, în atenția președintelui Iohannis!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri