Antena Căutare

Doi jurnalisti, ucisi in Siria de fortele loiale lui Assad

Doi jurnalisti occidentali au fost ucisi, miercuri, in orasul sirian rebel Homs, unde bombardamentele fortelor de securitate ale presedintelui sirian Bashar al-Assad au vizat un centru de presa al millitantilor impotriva regimului.

Cei doi reporteri omorati la Homs sunt jurnalista americana Marie Colvin si fotoreporterul francez Remi Ochlik, a declarat ministrul francez al Culturii, Frederic Mitterrand.

Marie Colvin, in varsta de 50 de ani, era reporter pentru saptamanalul britanic Sunday Times si era cunoscuta pentru numeroase reportaje din zone de razboi. Colvin a primit premiul pentru cel mai bun corespondent din strainatate in anul 2010 in Marea Britanie.

Remi Ochlik era fotograf pentru agentia de presa IP3 Press, din Paris. Fotografiile sale au fost publicate de Paris-Match, Times Magazine sau Wall Street Journal. El a fost premiat la World Press 2012 pentru reportajele din Libia.

106 jurnalisti au murit in Siria de la inceputul violentelor. Iar peste 7.600 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise in violentele din Siria incepand din martie 2011, a conform Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

Foto: telegraph.co.uk

Dominique Strauss Kahn a fost eliberat in dosarul Carlton... Accident feroviar in Argentina: zeci de morti si peste 550 de raniti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x