Antena Căutare

Egipt: Televiziunea publica a anuntat formarea unui nou Guvern

Televiziunea publica din Egipt a anuntat, luni, formarea unui nou Guvern la Cairo, din care vor face parte mai multi membri ai Cabinetului demisionar, relateaza AFP.

Astfel, generalul de politie Mahmoud Wagdi i-a lua locul fostului ministru de Interne, Habib el-Adli, contestat de protestatari.

Ministrul Aviatiei, Ahamd Shafik, a fost insarcinat sambata sa formeze noul Executiv de la Cairo. Shafik este o personalitate in general apreciata in randurile elitei egiptene, inclusiv in mediile opozitiei.

Potrivit sursei citate, din noul guvern nu va face parte nici o personalitate legata de mediul de afaceri, considerat apropiat de fiului presedintelui Hosni Mubarak, Gamal.

Gaber Asfour, profesor universitar si critic literar, l-a inlocuit la Ministerul Culturii pe Farouk Hosni, invins la alegerile din 2009 pentru functia de director al UNESCO, dupa ce a declarat ca ar arde toate cartile israeliene din Egipt.

Ministrul de Externe, Ahmed Aboul Gheit, si ministrul Apararii, generalul Mohamed Hussein Tantaoui, au fost mentinuti in functii, ca si ministrul Informatiilor, Anas el-Fekki.

Remanierea guvernamentala a avut loc inaintea unui mars de proportii anuntat pentru marti de manifestantii care cer, de o saptamana, retragerea presedintelui Hosni Mubarak, aflat la putere de aproape 30 de ani. Presedintele Mubarak anuntase sambata ca l-a mandatat pe generalul Ahmad Shafik, fost ministru al Aviatiei, sa formeze un nou guvern, in timp ce directorul serviciilor de informatii, generalul Omar Suleiman, a fost numit in functia de vicepresedinte.

Mii de oameni au iesit si luni pe strazi in principalele orase ale tarii, in cea de-a saptea zi de proteste. Opozitia a facut apel la egipteni sa intre in greva generala, iar liderii manifestatiilor vor sa organizeze marti un mars la care sa participe peste un milion de oameni. Protestele, care dureaza deja de o saptamana, s-au soldat cu 150 de morti si peste 2.000 de raniti. Speriati de aceasta baie de sange, mii de turisti straini au parasit Egiptul in mare graba.

Sursa: Antena3

Foto: freemalaysiatoday.com

"Furtuna istorica" in SUA: 100 de milioane de oameni, in pericol... Analiza: Aviditatea regimurilor arabe a suscitat revolta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x