Antena Căutare

El Pais: Romania nu gaseste solutii sa evite falimentul

Lipsa unui orizont de relansare economica in Romania este privit cu ingrijorare de unii jurnalisti din Europa. Daca in ultimele luni s-a scris exclusiv de problemele Greciei, Spaniei si Portugaliei, masurile de austeritate din Romania ii determina pe jurnalisti sa aloce spatii largi tarii noastre. Este si cazul cotidianului spaniol El Pais. Jurnalistii atrag atentia ca nu exista, in paralel cu masurile de reducere a cheltuielilor, o strategie de relansare a economiei.

Comentariul publicat in cotidianul El Pais se bazeaza pe datele oferite chiar de Guvernul de la Bucuresti. Jurnalistii spanioli sustin ca autoritatile din Romania nu au gasit nicio solutie pentru a evita falimentul, in conditiile in care incercarea de a taia pensiile si salariile a provocat o adevarata revolta nationala.

Economia romaneasca se afla in cel mai prost moment din 1990 incoace, noteaza El Pais. Cifrele pe primul trimestru indica o scadere cu 2,5% a PIB-ului, fiind a treia cea mai grava scadere dintre toate statele Uniunii Europene.

El Pais vede detalii insuficient analizate la Bucuresti si scrie ca problema cea mai mare este lipsa oricarui semn de relansare a economiei romanesti.

In conditiile in care, in 2010, Romania nu are nicio sansa de crestere economica, problema deficitului bugetar devine catastrofala, adauga El Pais.

Jurnalistii spanioli scriu si ca FMI considera masurile de reducere a pensiilor si salariilor bugetarilor ca fiind insuficiente, astfel ca unica solutie ar putea fi cresterea impozitului pe venit la 20 la suta si a TVA-ului la 25%,

Cotidianul spaniol sustine ca Romania are nevoie urgenta de alte 7,5 miliarde de euro, bani pe care nu-i poate lua decat de pe piata internationala, la dobanzi mari, tot pentru a combate deficitul de anul acesta.

Presedintele Germaniei a demisionat... "Cel mai Bun Partid" a castigat alegerile din capitala Islandei, dupa ce a promis un urs polar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x