Antena Căutare

ElBaradei: Egiptul va replica militar daca Israelul va ataca Gaza

Fostul director general al Agentiei Internationale pentru Energia Atomica (AIEA), egipteanul Mohamed ElBaradei, care si-a anuntat intentia de a candida la presedintia Egiptului, a declarat ca tara sa "va declara razboi regimului sionist, daca Israelul va ataca Gaza".

Intr-un interviu acordat ziarului Al-Watan, fostul sef al AIEA a indicat ca: "in cazul oricarui viitor atac israelian asupra Gaza, in calitate de viitor presedinte al Egiptului, voi deschide punctul de granita Rafah (intre Egipt si Fasia Gaza) si voi examina diverse modalitati de aplicare a acordului arab privind apararea", a explicat Mohamed ElBaradei.

In legatura cu situatia din Egipt, ElBaradei a afirmat ca o corecta distribuire a veniturilor intre diferitele clase sociale este principala sa prioritate, in cazul in care va castiga viitoarele alegeri prezidentiale, anunta Al-Watan, citat de Agerpres.

Principalul contracandidat al lui Mohamed ElBaradei este actualul secretar general al Ligii Arabe, Amr Moussa, fost ministru de externe al Egiptului, in perioada 1991-2001.

Sursa: Jurnalul National

Gaura din stratul de ozon de deasupra Arcticii, la un nivel record... 175 de avioane Boeing, retinute la sol dupa fisurarea carlingilor unor aparate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x