Antena Căutare

Epidemie de gastro-enterita in Germania: Peste 8.000 de copii s-au imbolnavit dupa ce au mancat la cantinele scolare

Peste 8.000 de copii s-au imbolnavit de gastro-enterita dupa ce au mancat la cantine scolare, la Berlin si in estul Germaniei, fara ca pana in prezent cauza exacta a infectiei sa fie stabilita, au anuntat duminica autoritatile sanitare germane, informeaza AFP.

Potrivit Institutului de supraveghere sanitara Robert-Koch, numarul de cazuri, care ajungea vineri la 4.000, a crescut la 8.365 de copii bolnavi. Varful epidemiei s-a inregistrat miercuri si joi. "Cauza infectiei inca nu este clara", subliniaza Institutul intr-un comunicat. Autoritatile sanitare germane releva doar ca exista "o legatura intre consumarea de hrana servita in scoli si crese".

Intre cele cinci landuri afectate, Saxonia inregistreaza cele mai numeroase cazuri, cu aproximativ 2.800 de bolnavi, urmata de Brandenburg cu 2.415 cazuri si Berlin cu 2.213 copii bolnavi. In total, a fost necesar ca 23 de copii sa fie spitalizati. Majoritatea celorlalti a suferit diaree si vome pentru perioade scurte, fara sa prezinte complicatii, anunta Institutul Robert-Koch.

Un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii a anuntat vineri ca toate cantinele scolare sau ale creselor "par ca au primit livrari din partea unui furnizor comun".

Numele filialei germane a grupului francez de alimentatie publica Sodexo, care efectueaza livrari catre numeroase cantine scolare, a fost avansat de catre oficiali politici regionali. Societatea a respins orice responsabilitate.

Foto: Intactimages / EPA

Portugalia legalizeaza descarcarea de filme si muzica de pe internet... Remaniere in plin conflict Japonia-China: Guvernul nipon a demisionat ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x