Antena Căutare

Eruptia vulcanului Lokon: Norul de cenusa, la 3.500 metri altitudine

Un vulcan din Indonezia a erupt din nou duminica. Aceasta este cea mai puternica eruptie din ultimele saptamani a vulcanului Lokon, in urma careia nori masivi de cenusa au fost aruncati la circa 3.500 de metri in aer, conform AFP.

"Vulcanul a erupt din nou, in aceasta dimineata. Asta este cea mai mare eruptie din luna iunie incoace", a declarat directorul institutului de volcanologie din Indonezia.

"Am informat aeroportul sa fie in alerta, din cauza norului de cenusa, destul de mare, format deasupra vulcanului. Pana acum, insa, vulcanul nu a afectat nici un zbor si aeroportul nu a fost inchis", a adaugat acesta.

"Vulcanul este inca in faza de eruptie. Nu stim daca activitatea vulcanului se va linisti sau daca vor mai avea loc si alte eruptii", a conchis vulcanologul.

Vulcanul de 1.580 de metri este cel mai activ din toti vulcanii din Indonezia. Acesta a erupt pentru prima oara in 1991, cand a si omorat un turist elvetian.

Sursa: Antena3

China: SUA au intervenit grosolan in afacerile noastre interne... Novinite: 80 de focoase s-au furat din trenul spre Bulgaria, nu 64, cum s-a spus initial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x