Antena Căutare

China: SUA au intervenit grosolan in afacerile noastre interne

China a acuzat Statele Unite ca au intervenit "grosolan” in afacerile interne din China, fapt ce a dus la "deteriorarea grava” a relatiilor, dupa ce presedintele Barack Obama a avut o intrevedere cu liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, la Casa Alba, conform Reuters.

Obama a avut o discutie de 45 de minute cu Dalai Lama in care a subliniat ca Statele Unite nu sustin independenta pentru Tibet.

China, pentru care Dalai Lama este un separatist care instiga la violente pentru a obtine independenta Tibetului, a reactionat rapid si a declarat ca intalnirea lui Obama a avut un impact "nefast".

Dalai Lama neaga acuzatiile autoritatilor chineze si spune ca nu isi doreste nimic altceva decat o tranzitie pasnica spre autonomie reala pentru regiunea Tibetului, zona condusa de China cu „mana de fier" inca din 1950.

Intr-un comunicat oficial de la Casa Alba se mentioneaza ca Dalai Lama i-a transmis presedintelui american ca nu isi doreste independenta pentru Tibet si ca spera ca „dialogul dintre reprezentantii sai si oficialii chinezi poate fi reluat cat de curand".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Gaddafi: 5 milioane de libieni inarmati vor elibera orasele ocupate de rebeli... Eruptia vulcanului Lokon: Norul de cenusa, la 3.500 metri altitudine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x