Cel puțin 50 de morți și peste 2.700 de răniți, în urma exploziilor din Beirut. Crucea Roșie, apel de ultimă oră: ”Donați sânge!”

Zeci de oameni au fost răniți în urma unei explozii ce a avut loc în portul Beirut, în urmă cu puțin timp. Deflagrația masivă vine cu puțin timp înainte de a fi anunțat verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri, care a avut loc în 2005. 

Imagini dramatice surprinse în Beirut. Cel puțin zece morți și sute de răniți, după ce două explozii au zguduit orașul

Profimedia Images

UPDATE 23:07: Autoritățile de la Beirut anunță că cel puțin 50 de oameni au murit și aproximativ 2750 sunt răniți.

Cel puțin 50 de morți și peste 2.700 de răniți, în urma exploziilor din Beirut. Crucea Roșie, apel de ultimă oră: ”Donați sânge!”

UPDATE 22:51: Cel puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi s-au înregistrat în urma exploziilor de la Beirut, potrivit unui bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii din Liban, transmite News.ro.

Crucea Roşie libaneză a anunţat că spitalele din Beirut sunt excedate, numărul persoanelor rănite care solicită îngrijiri fiind extrem de mare. De asemenea, Crucea Roşie a făcut apel la donarea de sânge.

UPDATE: Imagini dramatice au fost surprinse în Beirut, unde au avut loc două explozii. Potrivit primului bilanț, cel puțin 10 persoane au murit, iar sute ar fi rănite.

Guvernator: ”Beirutul este un oraş devastat. Am pierdut legătura cu pompierii Guvernatorul Beirutului, Marwan Abboud, a declarat marţi, în timpul unei vizite la locul exploziei din capitala libaneză, că "amploarea pagubelor este enormă", precizând că Beirutul este "un oraş devastat", scrie publicaţia libaneză lorientlejour.com.

Cel puțin 50 de morți și peste 2.700 de răniți, în urma exploziilor din Beirut. Crucea Roșie, apel de ultimă oră: ”Donați sânge!”

Știre inițială:

Potrivit presei internaționale, explozia puternică a avut loc în port, iar alte informații vorbesc și despre producerea unei alte explozii.

Medicii americani au rupt tăcerea. Specialiștii spun adevărul despre COVID-19: „Dacă ni s-ar fi spus acum câteva luni, am fi râs”

În imaginile făcute publice pe internet se poate vedea un nor de fum în formă de ciupercă urmat de suflul exploziei.

Tribunalul urma să anunțe verdictul în cazul asasinării lui Hariri

Un tribunal ONU urma să dea verdictul în procesul pentru asasinarea lui Rafik Hariri printr-un atac cu bombă în 2005. Cei patru bărbați, judecați în absență, sunt membri ai grupării șiite Hezbollah, care a negat consistent că a avut vreun rol în asasinarea lui Hariri.

O explozie puternică a avut loc la subsolul unui bloc în Popeşti-Leordeni

A doua posibilă explozie ar fi avut loc la locuința lui Hariri din oraș.

Conform ultimelor informații mai mulți oameni sunt blocați sub dărâmături, iar ministrul Sănătății libanez a vorbit de un număr mare de răniți și de daune foarte mari.

Potrivit unor surse militare citate de presa libaneză, deflagraţia este rezultatul unui accident, nu a unui atac. “Potrivit informaţiilor preliminare, explozia din port nu este un atac terorist”, anunţă grupul media Al-Mayadeen, afiliat organizaţiei şiite Hezbollah.

Credit foto: Profimedia Images

Ultimele știri