Antena Căutare

Israelul interzice fotomodelor prea slabe sa mai defileze pe podium! Legea a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2013

Fara fotomodele slabe pe podium! Si nu e doar un cancan si nici o intentie ci este deja lege in Israel. Una care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie. Autoritatile vor astfel sa reduca numarul tinerelor care sufera de anorexie si bulimie, influentate, de regula, de manechinele numai piele si os din prezentarile de moda

Cu cat mai slabe cu atat mai apreciate. Este regula de aur a fotomodelelor de pretutindeni. Nu si in Israel, acolo unde manechinele numai piele si os nu mai au ce cauta pe podiumurile de prezentare. Legea votata in martie 2012 a intrat in vigoare, ACUM, odata cu noul an. Si e destul de stricta. Pe viitor, cheia unei cariere in modelling, in Israel, o reprezinta Indicele de Masa Corporala care nu trebuie sa fie mai mic de 18,5 unitati.

Pe scurt, de acum incolo niciun model care defileaza in prezentarile de moda nu trebuie sa aiba mai putin de 53 de kilograme la o inaltime de 1,72 de centimetri.

Inclusiv revistele de moda din Israel trebuie sa se adapteze noului regulament. Fotografiile cu modele care sunt ulterior modificate in programe pe calculator trebuie sa fie inscriptionate ca atare. In acest mod, orice adolescent care isi vede idolul in poza stie ca el de fapt nu arata asa. Israelul nu este insa prima tara care ia aceste masuri. Totul a pornit in 2006, dupa ce doua fotomodele latino-americane au murit de anorexie. Italia si India au reactionat imediat si nu au mai acceptat manechinele foarte slabe.

Foto: Hepta

Presa straina, despre Sergiu Nicolaescu: Un prolific regizor roman a murit... Elevii scolii primare din oraselul american Newtown au revenit la ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x