Antena Căutare

Femeia care a supraviețuit asediului Leningradului, arestată de armata lui Putin la protestele anti-război. Ce s-a întâmplat

Yelena Osipova, o bătrânică rusoaică prezentă la proteste, a fost arestată de armata lui Putin deși era foarte pașnică.

colaj proteste si militari Galerie
În aceste zile critice pentru poporul ucrainean, mulți cetățeni ruși au ieșit pe străzile Moscovei, protestând împotriva războiului care a izbucnit din cauza președintelui lor, Vladimir Putin. Mulți ruși au spus despre comportamentul lui Putin că nu îi reprezintă ca popor. | Profimedia

Yelena Osipova, bătrânica arestată în cea de-a șaptea zi de război, miercuri, a fost săltată din mulțime de 8 militari ruși.

În aceste zile critice pentru poporul ucrainean, mulți cetățeni ruși au ieșit pe străzile Moscovei, protestând împotriva războiului care a izbucnit din cauza președintelui lor, Vladimir Putin. Mulți ruși au spus despre comportamentul lui Putin că nu îi reprezintă ca popor.

Yelena, supraviețuitoare regimului lui Lenin, arestată de armata lui Putin

Zilele acestea, încă de la izbucnirea războiului ruso-ucrainean, unii dintre rușii prezenți la proteste în Rusia au fost arestați. De la mame cu copii, cupluri și bătrâni, nimeni nu a fost iertat deși majoritatea dintre ei protesa pașnic.

Citește și: Oficialii ucraineni confirmă capturarea oraşului Herson de către armata rusă. Imagini cu dezastrul provocat în mai multe zone

Printre persoanele arestate se numără și o femeie în vârstă, care a supraviețuit asediului Leningradului. Se pare că demonstrațiile și protestele de la Moscova și St. Petersburg.

Se pare că rușii au decis să o aresteze pe bătrânică după ce au văzut că aceasta o consola pe o femeie a cărei fete fusese arestat câteva minute mai devreme.

Protestatarii anti-război au ieșit pe străzile din capitala Rusiei, dar și din alte mari orașe, cu pancarte pe care era desenat steagul Ucrainei și erau notate numeroase mesaje de încurajare pentru soldații ucraineni.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se adăpostește de bombele trimise de armata rusă într-un buncăr.

Soția lui Zelensky, Olena, și doi copii, în vârstă de 17 și nouă ani, se ascund în Ucraina, pe fondul temerilor că Kremlinul vrea să ucidă sau să închidă întreaga clasă politică a Ucrainei.

În Moscova și St. Petersburg continuă protestele anti-război

Rușii au protestat împotriva războiului ilegal din Ucraina care a adus mii de victime, în special civili. Aproximativ 1 milion de ucraineni au părăsit Ucraina din pricina asediului armatei ruse.

Citește și: Gruparea de hackeri Anonymous a devoalat planurile de invazie ale Rusiei. Când pregătise Rusia atacul asupra Ucrainei

Potrivit grupului rus Ovd-Info, 7603 de persoane din 50 de orașe au fost arestate la demonstrațiile anti-război din Rusia care au început pe 24 februarie, ziua în care armata rusă a invadat Ucraina.

Militarii ruși care au făcut arestări în orașele mari din Rusia nu au făcut discriminări. Mascații au arestat atât femei, cât și copii, dar și bătrâni, potrivit Daily Mail.

Kremlinul a arătat că nu are milă față de proprii săi cetățeni, arestând copii nevinovați care au dus flori la Ambasada Ucrainei de la Moscova în semn de respect pentru toți cetățenii ucraineni care au murit nevinovați.

În ciuda militarilor și mascaților care continuă să facă arestări pe străzile din Rusia, populația continuă protesteze împotriva războiului ilegal pornit de Vladimir Putin.

Lista companiilor care au părăsit piața rusă, după invazia în Ucraina. Aproape o sută de mărci și companii globale se re... Incendiu la centrala nucleară de la Zaporojie. Ce a transmis Zelenski după stingerea lui: „Rusia recurge la teroarea nuc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x