Antena Căutare

Financial Times: Aderarea Romaniei la Schengen ar putea dura ani de zile

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este mai degraba o chestiune de ani, nu de luni. Surse diplomatice de la Bruxelles, citate de Financial Times, sustin ca increderea in institutiile judiciare, necesara pentru aderare, "acum nu exista".

"Va fi o chestiune de ani, mai degraba decat de luni pana cand Romania si Bulgaria vor putea adera la Schengen",
"Increderea in institutiile judiciare necesara pentru extinderea Schengen prin aderarea acestor tari nu exista acum"

Surse diplomatice de la Bruxelles au mai spus ca perspectivele Romaniei si Bulgariei de intrare in zona de libera circulatie europeana se diminueaza, pe masura ce guvernele celorlalte state membre UE insista asupra imbunatatirii sistemului judiciar si impulsionarea luptei impotriva coruptiei.

Basescu, in Financial Times: ''Vom adera la euro in 2015''

Romania va adera la zona euro in 2015, desi alte tari central-europene ar putea intarzia intrarea in Euroland, a spus presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat cotidianului Financial Times in timpul vizitei din Marea Britanie, scrie HotNews.

"Anul 2012 este un an electoral, cand politicienii pot deveni extrem de generosi cu fondurile publice, insa oamenii vor fi nevoiti sa plateasca pentru aceasta generozitate dupa alegeri'', a mai spus seful statului.

"Este relativ usor sa atingem obiectivele deficitului bugetar si cel privind inflatiei. Mentinerea obiectivului de aderare in 2015 este importanta pentru pastrarea disciplinei fiscale", a adaugat el.




Foto: parliament.europe.bg

IMAGINI SPECTACULOASE! Fulgere in norul imens de cenusa al vulcanului din Chile!... Olanda nu crede ca Romania este un "stat de drept"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x