Antena Căutare

Finlanda sprijina aderarea Romaniei la Schengen in doua etape

Pertti Torstila, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe de la Helsinki, a reiterat sprijinul nemijlocit al Finlandei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, in doua etape.

Oficialul finlandez a avut miercuri consultari cu secretarul de stat in MAE roman, Luminita Odobescu, care a exprimat increderea partii romane pentru adoptarea unei decizii politice pozitive de aderare a Romaniei la spatiul Schengen la reuniunea Consiliului JAI din septembrie 2012.

"La randul sau, secretarul de stat Pertti Torstila a reiterat sprijinul nemijlocit al Finlandei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, in doua etape", potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

De asemenea, cei doi secretari de stat au evidentiat nivelul foarte bun al dialogului politic si al cooperarii intr-o serie de domenii de interes comun, precum securizarea frontierei externe a UE, mediu, justitie si afaceri interne.

Finlanda a fost in 2011, alaturi de Olanda, una dintre tarile care s-au opus in Consiliul European aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, modificandu-si pozitia la inceputul acestui an.

VIDEO! Un judecator, surprins in timp ce se juca Solitare la procesul lui Anders Breivik... Franta: Tabara de romi de langa Toulouse, evacuata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x