Antena Căutare

Fostul psihiatru al armatei americane, condamnat la moarte

Nidal Hasan, fostul psihiatru al armatei americane, a fost condamnat la moarte pentru uciderea a 13 persoane, in anul 2009, la baza militara Fort Hood, din Texas

Dupa patru ore de deliberari, cei 13 membri ai juriului militar, care s-au reunit in curtea martiala de la baza din Texas, au decis in unanimitate condamnarea la pedeapsa capitala a lui Nidal Hasan.

Potrivit unui colonel al carui nume nu a fost dezvaluit, fostul psihiatru al armatei americane a fost exclus din armata si a pierdut toate remuneratiile, el fiind gasit vinovat de 45 de capete de acuzare.

Fosta echipa de aparare a barbatului a declarat ca acesta isi dorea sa primeasca pedeapsa cu moartea. In timpul procesului, s-a aparat singur si a refuzat sa cheme martori. In plus, nu a contestat niciuna dintre cele 89 de persoane citate de acuzare si nu a furnizat niciun element ce ar fi putut sa-i permita sa pledeze pentru circumstante atenuante. In fata justitiei, el a spus: “Eu sunt cel care a tras.”.

Nidal Hasan este primul militar care a fost condamnat la moarte, dupa anul 2005, atunci cand fostul sergent Hasan Akbar a primit pedeapsa capitala pentru uciderea a doi soldati intr-un atac cu grenada in Kuweit in 2003. Un apel pentru tulburari psihice este inca in curs.

Executiile de soldati in SUA sunt foarte rare, deoarece necesita aprobare prezindentiala, astfel ca, in cazul in care condamnarea va fi indeplinita, va fi prima din ultimii 52 de ani.

Hasan a recunoscut de mai multe ori ca a ucis 12 soldati si un civil si a ranit zeci de alte persoane la Fort Hood pe 5 noiembrie 2009, in scopul de a-i impiedica pe soldati sa participe la un razboi considerat de el "ilegal" in Afganistan si Irak.

Barack Obama a confirmat ca s-au folosit arme chimice in Siria. "Inca nu s-a luat o decizie in privinta interventie... Avertisment MAE: "Romanii din Siria sa paraseasca imediat tara"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x