Antena Căutare

Fotbalul, fabrica de locuri de munca in Hexagon

De fiecare data cand vine vorba despre cheltuielile unui club de fot­bal din Romania se inchide orice canal de comunicare intre investitor si mass-media. Daca in campio­na­tele serioase din Europa aceasta prac­tica este una obisnuita, transparenta in ceea ce priveste banii eliminand orice fel de suspiciune, la noi o asemenea solicitare este refuzata din start. Nimeni nu este dispus sa ofere informatii despre ce sume s-au alocat in sezonul trecut, cat s-a platit impozit sau care a fost profitul.

Dat fiind faptul ca Romania si Franta combat impreuna in Grupa D preli­mi­nara pentru EURO 2012, este interesant de vazut ce impact are fotbalul asupra ec­onomiei din Hexagon, mai cu seama ca Turneul final al Campionatului Euro­pean de peste sase ani se va disputa chiar in tara lui Platini.

Astfel, o ampla analiza financiara realizata zilele trecute de firma de audit Ernst&Young, la soli­ci­tarea Uniu­nii Cluburilor Profesioniste de Fotbal (UCPF) din Franta, prezinta cateva repere graitoare.

Drepturile de televizare aduc 2,4 miliarde de euro

Intitulat simplu „Cluburi si barbati", studiul dezvaluie realitatile economice si sociale, fiind calculat cu exactitate pana si numarul de locuri de munca ge­nerate de acest fenomen. Cifra este im­pre­sionanta, 25.134 de oameni fiind an­­ga­­jati direct si indirect in ceea ce se nu­meste „fotbal".

In medie, fiecare jucator profesionist din cei 1.140 inregistrati in Franta este „vinovat" de crearea a 22 de locuri de munca in economia nationala.

Tot articolul, in Financiarul

Raport ONU: Romii din Romania, la fel de dezvoltati ca cetatenii Republicii Botswana... Proteste violente la Atena: Pompierii si lucratorii de pe santierele navale, in strada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x