Antena Căutare

Proteste violente la Atena: Pompierii si lucratorii de pe santierele navale, in strada

Protestele au pus din nou stapanire pe strazile din Atena. A fost randul pompierilor si lucratorilor de pe santierele navale sa iasa in strada. Oamenii s-au luat la bataie cu fortele de ordine, iar cativa tineri extremisti au ocupat un apartament, in care urmau sa fie gazduiti reprezentantii FMI la Atena.

Sute de lucratori de pe santierele navale au incercat sa intre cu forta in sediul Ministerului Finantelor de la Atena. Oamenii au fost indepartati cu gaze lacrimogene, insa au continuat sa arunce cu pietre in politisti.

Muncitorii protesteaza fata de intentia guvernului elen de a privatiza santierele navale ca masura de austeritate. Oamenii se tem ca isi vor pierde slujbele sau ca salariile le vor fi diminuate.

Cu cateva ore mai devreme, sute de pompieri au protestat in fata cladirii Parlamentului. Pompieri au incercat sa sparga zidul politistilor si i-au atacat pe oamenii legii cu stingatoarele de incendiu.

Cativa militanti de stanga au ocupat un apartament de lux inchiriat de FMI la Atena pentru a protesta fata de masurile de austeritate impuse de Fond Greciei.

Pentru a beneficia de un imprumut de 110 miliarde de euro de la FMI si Uniunea Europeana, guvernul de la Atena a trebuit sa ia o serie de masuri de austeritate drastice ceea ce a dus la proteste masive din partea populatiei.

Fotbalul, fabrica de locuri de munca in Hexagon... Nou cutremur, cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter, in Serbia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x