Antena Căutare

Fotograful roman arestat in Mexic afla in patru zile daca va face 30 de ani de inchisoare

Familia fotografului roman arestat in Mexic nu isi mai gaseste linistea. In Romania, mama si tatal lui Mircea Topoleanu traiesc zi de zi in tensiune, in asteptarea vestilor despre soarta fiului lor. In Mexic, sora fotografului se zbate ca jurnalistului retinut sa i se faca dreptate, adica sa fie eliberat cat mai curand.

Asteptarea e tot mai greu de indurat pentru parintii lui Mircea Topoleanu. De aproape o saptamana, fiul lor e intr-un penitenciar din Ciudad de Mexico. Facea poze in timpul unui protest antiprezidential.

Mircea risca pana la 30 de ani de inchisoare, daca e gasit vinovat pentru acuzatiile care i se aduc: vandalism si tulburarea ordinii publice. In lipsa dovezilor, judecatorul a amanat luarea unei decizii. Sora lui Mircea, stabilita si ea in Mexic, se lupta sa demonstreze ca fratele ei este un jurnalist care isi facea meseria.

“E foarte, foarte. e ingrozitor ce se intampla. Maine dimineata la 10, avem intalnire din nou acolo, la tribunal, ca sa dam dovezile pe care le avem pro Mircea si martorii sa dea marturie. In 144 de ore, adica in patru zile, vom sti exact ce se va intampla”, a declarat sora fotografului.

Familia lui Mircea este ingrijorata si de tratamentul dur de care are parte in inchisoarea unde sora lui abia l-a putut vizita. “L-a vazut pentru 5-10 minute, atat i s-a dat voie, si probabil ca ne-a protejat, dar am inteles ca are ceva vanatai. A fost batut zdravan”, a precizat tatal lui Mircea.

Ambasada Romaniei in Mexic cunoaste situatia lui si se afla in legatura cu familia si cu autoritatile locale. Dupa interventia ambasadei, autoritatile au adoptat o atitudine mai toleranta.

Familia si autoritatile fac tot posibilul sa nu se ajunga la proces, iar Mircea sa fie eliberat.

China, tara extremelor: Milioane de bogati, zeci de orase pustii... Doi jurnalisti s-au dat drept Regina Elisabeta a II-a si Printul Charles pentru a vorbi cu Ducesa de Cambridge...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x