Antena Căutare

Franta a blocat adoptarea raportului tehnic privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen

Franta a blocat, vineri, la Bruxelles, adoptarea unui raport tehnic, privind aderarea Romaniei la Schengen, cerand reexaminarea implementarii in Romania a interfetei umane a sistemului informatic SIS / SIRENE, in baza caruia opereaza Spatiul Schengen, informeaza RFI.

Tema va fi inscrisa pe agenda viitoarei reuniuni a grupului de evaluare Schengen, in 28 ianuarie, cand se va constata daca Franta ridica sau nu vreo obiectie elementelor textului.

Raportul realizat de experti europeni si prezentat in cadrul unui grup de lucru de evaluare Schengen la Bruxelles arata ca Romania este gata si din acest punct de vedere, pentru a se integra in spatiul liberei circulatii.

Potrivit sursei citate, toate statele membre au acceptat raportul, cu exceptia Frantei, care a blocat practic procesul de adoptare formala a documentului, au explicat surse europene.

In cadrul aceleiasi reuniuni au fost discutate si doua rapoarte privind Bulgaria (sistemul informatic SIS / SIRENE) si rezultatele reevaluarii frontierei terestre intre Bulgaria si Turcia.

Franta si Germania au cerut oficial amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen

Franta si Germania au cerut oficial amanarea intrarii Romaniei in Spatiul Schengen. Intr-o scrisoare catre Comisia Europeana pe data de 21 decembrie 2010, oficialii de la Paris si Berlin spun ca Romania se confrunta, in continuare, cu probleme in ceea ce priveste securitatea, justitia, coruptia si criminalitatea organizata.

"Estimam ca decizia ar trebui luata cand principalele subiecte de preocupare vor fi rezolvate, adica atunci cand vor fi facute progrese ireversibile in lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate", se arata in scrisoare.

De aceea, se arata in scrisoare, intrarea Romaniei in Schengen ar putea avea consecinte grave pentru securitatea interna a Uniunii Europene.

In aceeasi scrisoare, ministrii german si francez de interne recunosc insa ca, din punct de vedere tehnic, procesul aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen este pozitiv.

Sursa: Antena3

Stare de urgenta in Tunisia!... Specialisti: Eruptia vulcanului Etna s-ar putea repeta in urmatoarele zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x