Antena Căutare

Frauda de 1.7 miliarde de dolari in Japonia: Fostul director Olympus, arestat

Scandal economic in Japonia, acolo unde un fost presedinte al corporatiei Olympus, Tsuyoshi Kikukawa, si alti 6 barbati au fost arestati pentru o frauda de 1.7 miliarde de dolari, anunta CNN.

Si alti fosti directori au fost arestati joi - vice-presedintele Hisashi Mori si fostul auditor Hideo Yamada, conform biroului de Urmarire Penala de la Tokyo. Ceilalti 4 oameni care au fost arestati erau consilieri financiari.


"Suntem ingrijorati de gravitatea situatiei. Vom coopera cu autoritatile in cadrul anchetei", a spus purtatorului de cuvant al corporatiei.

Acuzatiile au iesit la iveala dupa concedierea din octombrie a fostului presedinte Michael Woodford, dat afara dupa ce s-a interesat de tranzactiile dintre fostii sefi ai companiei.

Un audit realizat de companie in luna decembrie, condus de un judecator al Curtii de Justitie a descoperit pierderi ascunse de 1,7 milioane de dolari, in cadrul unor investitii nereusite ale companiei din 1990. Compania oferea prime si bonusuri nejustificate.

"Managementul este corupt pana la varf si i-a infectat rand pe rand si pe cei din jur", conform unui raport. Scandalul a pus intr-o lumina proasta corporatia, totul culminand cu dezastrul economic produs de moneda nationala si de cataclismul din 11 martie.

Foto: edition.cnn.com

FOTO! Angela Merkel in uniforma nazista, intr-un ziar grec... Ucraina acuza UE in cazul Timosenko, invocand dosarele lui Adrian Nastase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x