Antena Căutare

Furtuna ucigasa un sud-estul Statelor Unite. Doi oameni si-au pierdut viata

O furtuna uriasa si deosebit de puternica a strabatut sud-estul Statelor Unite, devastand localitatile care au avut nesansa sa-i stea in cale. Cel putin doua persoane si-au pierdut viata iar zeci de cladiri si masini au fost distruse.

O tornada de dimensiuni infricosatoare, filmata la 100 de kilometri de Atlanta, a fost doar una din manifestarile furtunii care a facut ravagii in sud-estul Statelor Unite. Mai multe locuinte au fost distruse in intregime iar altele au ramas fara acoperis sau o parte din pereti. Un barbat si-a pierdut viata si alte 17 persoane sunt ranite.

Un alt deces s-a inregistrat in Tennessee, unde un copac smuls din radacini de vant a fost aruncat peste un hambar. Aceeasi soarta au avut-o si alte case, unde locatarii au scapat ca prin minune.

“Va spun, fara nicio urma de indoiala, ca bunul Dumnezeu a fost cel care m-a trezit si mi-a spus "Ridica-te!", pentru ca numai ce m-am dat la o parte si copacul a cazut peste casa”, a povestit o localnica,

Furia naturii nu a crutat nici bisericile: un lacas din Alabama a ramas fara turn, culcat, si el, la pamant. Iar in Missouri, vantul a fost atat de puternic incat a rasturnat, de pe sine, un intreg tren de marfa cu zeci de vagoane. Nici aici nu a fost nimeni ranit.

Guvernatorul statului Georgia a decretat starea de urgenta. Meteorologii avertizeaza ca furtuna ar putea fi urmata de inundatii, care au si inceput in cateva zone. Furtuna a ajuns pana in statul Iowa, unde a luat o infatisare mai potrivita cu anotimpul: viscol, ninsoare si polei.

Soselele sunt acoperite in intregime de zapada, intr-un strat de 13 - 15 centimetri in aceasta parte a statului. Oficialitatile locale fac apel la cetateni sa nu plece la drum decat in caz de urgenta.

Zapada a paralizat traficul rutier in orase, iar cateva sosele au fost blocate din cauza unor accidente. Autoritatile spun, insa, ca sunt pregatite sa faca fata situatiei. Furtuna a venit dupa o perioada neobisnuit de calda in aceasta perioada a anului, iar expertii spun ca evolutia vremii devine tot mai greu de prevazut.

Cutremur puternic in Chile. Seismul a avut magnitudinea de 6,7... Roma: Ruperea unei conducte a creat o fantana arteziana de 20 de metri inaltime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x