Antena Căutare

Germania: Dioxina peste limitele admise, descoperita si in carnea de porc

Potrivit ministerului agriculturii de la Hanovra, sute de porci de la o unitate din regiunea Verden au fost sacrificati, in urma identificarii unui procent de dioxina peste limita in carnea acestora.

Comisia pentru Protectia Consumatorului din cadrul Parlamentului german s-a reunit pentru consultari in urma scandalului provocat de infestarea cu dioxina a mari cantitati de hrana pentru animale.

Partidele parlamentare germane s-au pronuntat in unanimitate pentru inasprirea regulilor de securitate in domeniul productiei nutretului. Ministrul federal al Agriculturii, Ilse Aigner, doreste adoptarea unor legi foarte stricte, pe baza carora producatorii de furaje sa poata obtine licenta de functionare.

Intre timp, in landul Saxonia Inferioara s-a descoperit si primul caz de contaminare cu dioxina a carnii de porc. Conform ministerului agriculturii din Hanovra, sute de porci de la o unitate din regiunea Verden au fost sacrificati.

Recentul scandal cu dioxina din Germania a dus la inchiderea temporara a aproape 5000 de ferme, din care 560 sunt in continuare fara licenta de functionare.

Conform informatiilor aparute in presa germana, cei gasiti responsabili de contaminarea cu dioxina a nutretului distribuit fermelor de animale ar putea primi amenzi de peste 100 de milioane de euro.


Sursa: Deutsche Welle

WikiLeaks a publicat primul document legat de OZN-uri!... NZZ: "Romania, revoltata in chestiunea Schengen"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x