Antena Căutare

Germania nu vrea sa dea bani Spaniei pentru recapitalizarea directa a bancilor

Spania nu va primi ajutor din partea Germaniei. Berlinul a refuzat posibilitatea recapitalizarii directe a bancilor spaniole pentru reducerea presiunii pe datorii. Cancelarul german Angela Merkel a declarat, vineri, ca Spania beneficiaza deja de un program de 100 de miliarde de euro in acest scop. 

Summitul, desfasurat vineri la Bruxelles, a amanat calendarul supravegherii bancare unice care ar permite recapitalizarea directa a bancilor, pana, probabil, in 2014.

"Bancile spaniole au un program prin care pot fi recapitalizate, nu va avea loc o recapitalizare directa cu titlu retroactiv", a afirmat Merkel intr-o conferinta de presa la incheierea summit-ului european de la Bruxelles.

Pe de alta parte, Franta dorea ca decizia de recapitalizare directa a bancilor sa poata fi aplicata retractiv si sa fie in beneficiul institutiilor financiare spaniole, astfel incat sustinerea lor sa nu mai amplifice datoriile Spaniei.

Premierul Mariano Rajoy considera, de asemenea, ca aceasta nu este o prioritate spaniola.

Proteste violente pe strazile din Beirut, dupa asasinarea generalului al-Hassan. Mii de oameni au cerut demisia Guvernul... Top 10 orase cu cea mai rapida crestere demografica din lume ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x