Antena Căutare

Guvernul saudit a avut acces la telefonul şefului Amazon Jeff Bezos şi a obţinut informaţii private

Şeful securităţii directorului general al Amazon Jeff Bezos a declarat că guvernul saudit a avut acces la telefonul acestuia şi a obţinut informaţii private, transmite Reuters.

jeff bezos, amazon

Şeful securităţii directorului general al Amazon Jeff Bezos a declarat că guvernul saudit a avut acces la telefonul acestuia şi a obţinut informaţii private, transmite Reuters.

Gavin De Becker, consultant cu experienţă în domeniul securităţii, a spus că a finalizat investigaţia referitoare la publicarea, în luna ianuarie, a unor mesaje text între Bezos şi Lauren Sanchez, fostă prezentatoare de televiziune, despre care tabloidul National Enquirer a scris că are o relaţie cu şeful Amazon.

Luna trecută, Bezos l-a acuzat pe proprietarul ziarului că a încercat să îl şantajeze cu ameninţarea că va publica fotografii intime pe care le-ar fi trimis lui Sanchez, dacă nu va spune în public că informaţiile publicate în tabloid nu sunt motivate politic.

Într-un articol publicat pe site-ul The Daily Beast, De Becker a spus că firma mamă a National Enquirer, American Media, a cerut, în mod privat, ca De Becker să nege că ar fi găsit vreo dovadă ”despre interceptarea electronică sau despre hacking în procesul de strângere a informaţiilor”.

”Investigatorii noştri şi mai mulţi experţi au conchis cu mare convingere că saudiţii au avut acces la telefonul lui Bezos şi au obţinut informaţii private. În acest moment, este neclar în ce măsură AMI a cunoscut, dacă a cunoscut, detaliile”.

Un purtător de cuvânt al ambasadei saudite la Washington nu a răspuns imediat solicitării de informaţii. În februarie, ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Arabia Saudită a spus că regatul ”nu are nicio legătură” cu articolul din National Enquirer despre relaţia de dragoste a lui Bezos.

Un reprezentant al AMI nu a răspuns imediat solicitării de comentarii. AMI a anunţat anterior că a acţionat conform legii.

De Becker a precizat fără să elaboreze, că a predat concluziile investigaţiei sale oficialilor federali americani.

Publisherul publicaţiei National Enquirer a reacţionat duminică, afirmând că articolele referitoare la viaţa privată a lui Bezos s-au bazat pe o singură sursă, fratele prietenei acestuia, Lauren Sanchez.

Sursa: News.ro

Alegeri locale în Turcia: Înfrânt la Ankara, partidul lui Erdogan se agaţă de Istanbul... Video. Cel puțin doi morți. Copii izbiți de asfalt, după ce castelul gonflabil în care se jucau a fost măturat de vântul...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x