Antena Căutare

Imagini apocaliptice în California. O tornadă de foc s-a format în nordul statului. Peste 80 de kilometri pătraţi de vegetaţie au ars

Fenomenul rar a fost surprins şi fotografiat de un martor, iar imaginile au adunat mii de reacţii pe reţelele de socializare. Incendiile din California au luat amploare din cauza temperaturilor ridicate. Şi ieri pompierii s-au lupatat cu flăcările.

Peste 80 de kilometri pătraţi de vegetaţie au ars în nordul statului, iar autorităţile au emis un oridn de evacuare pentru mai multe localităţi, notează Observator

Fenomenul se produce atunci când căldura excesivă degajată de la sol se ridică deasupra norilor. Tornadele de foc atrag în vortexul lor toată puterea incendiului şi devin forţe distructive. Incendiul nu a fost încă stins.

Oficiul Național de Meteorologice (NWS) a emis un avertisment de tornadă pentru norul umulonimbus flammagenitus care s-a format în urma incendiului forestier.

Când a apărut, de fapt, noul coronavirus. Oamenii de știință, o nouă teorie: ”Am reconsiderat tot ce știm despre pandemia COVID-19. Virusul nu a apărut în piața Wuhan!”

"Tornadele de foc sunt un fenomen meteorologic extrem de periculos", a anunțat NWS, pe Twitter.

Focul scăpat de sub control a determinat autoritățile să ia decizia de a evacua populația din mai multe zone. Din cauza vântului puternic și a căldurii intense, incendiul s-a transformat într-o tornadă de foc, relatează BBC.

Tornadele de foc sunt rare, însă au mai fost consemnate în trecut în California. Un vortex care a afectat oraşul Redding în timpul incendiului Carr din iulie 2018 a avut un diametru de aproximativ 300 de metri şi a atins viteze de 200-260 kilometri la oră, echivalent cu o tornadă de nivelul EF-3 pe scara Fujita prevăzută cu cinci trepte, conform Departamentului Forestier şi de Protecţie împotriva Incendiilor din California (Cal Fire). Tornada de foc a ucis un pompier care se îndrepta spre un cartier cuprins de flăcări, conform concluziei investigaţiei.



Cel mai recent, miercurea trecută, o tornadă de foc a fost observată în zona Lake Hughes la câteva ore după izbucnirea incendiului în Pădurea Naţională Angeles. ''Incendiul s-a extins de la 160 de hectare la 4.000 de hectare foarte rapid, în doar câteva ore'', a declarat duminică Jake Miller, responsabil local de comunicare. ''Atunci încep să se vadă acele tornade de foc şi vârtejuri de flăcări'', a precizat el.

Putin scoate armata! Rusia a anunţat că este pregătită să ofere ajutor militar Belarusului... Grecia - Cutremur cu magnitudinea 5,1 în largul insulei Hydra, fără victime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x