Antena Căutare

Imagini emoţionante cu marşul istoric! Parisul, capitala mondială a luptei împotriva terorismului

Pentru o zi, Parisul a devenit capitala mondială a luptei împotriva terorismului. Peste un milion de oameni s-au reunit pentru un marş de amploare în capitala Franţei, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la atentatele din ultimele zile.

Imagini emoţionante cu marşul istoric! Parisul, capitala mondială a luptei împotriva terorismului Galerie
| www.nbcnews.com

Pentru o zi, Parisul a devenit capitala mondială a luptei împotriva terorismului. Peste un milion de oameni s-au reunit pentru un marş de amploare în capitala Franţei, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la atentatele din ultimele zile.

Manifestaţia istorică a fost organizată în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise săptămâna aceasta în Franţa. Un marş extraordinar atât prin dimensiunea sa planetară, cât şi prin prezenţa liderilor străini care au defilat pe străzile pariziene: Francois Hollande, înconjurat de preşedintele statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, şi de cancelarul german Angela Merkel, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la câţiva metri de Benjamin Netanyahu, premierul israelian, David Cameron şi Matteo Renzi, premierul italian, potrivit mediafax.ro.

"Astăzi, Parisul este capitala lumii", a declarat Hollande cu puţin înainte de a se alătura manifestanţilor.

Mulţimea, având în prima linie familiile victimelor, s-a îndreptat spre Piaţa Naţiunii. Peste 5.500 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea, inclusiv lunetişti puşi pe acoperişurile clădirilor aflate pe traseu.

"Eu sunt Charlie, sunt evreu, sunt poliţist"! Acesta este sloganul care rezumă omagiul adus victimelor acestor atacuri.

Alte manifestaţii s-au desfăşurat în numeroase oraşe din Europa şi Statele Unite, mii de persoane fiind reunite la Madrid, Londra, Bruxelles sau Washington, în semn de solidaritate cu Franţa.

Cei trei terorişti care au comis atacurile, Amedy Coulibaly şi fraţii Said şi Cherif Kouachi, au fost ucişi de forţele franceze vineri.

Sursa foto: hepta.ro

CITEŞTE ŞI:

VIDEO: Înregistrarea în care teroristul Amedy Coulibaly vorbeşte despre atentate! Imaginile îţi dau fiori

Hayat Boumeddiene este cea mai căutată femeie din lume! Cum s-a transformat dintr-o persoană normală în teroristă

VIDEO: Înregistrarea în care teroristul Amedy Coulibaly vorbeşte despre atentate! Imaginile îţi dau fiori... Statele Unite sunt în alertă! Pentagonul a confirmat! Să fie acesta începutul unui conflict de amploare?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x