Antena Căutare

Împăratul Naruhito al Japoniei urmează să efectueze prima vizită de stat după Brexit în Marea Britanie, în primăvară, anunţă Palatul Buckingham

Împăratul Naruhito al Japoniei urmează să efectueze o vizită de stat, în primăvară, în Regatul Unit, prima vizită organizată de către autorităţile britanice după Brexit, a anunţat marţi Palatul Buckingham, relatează AFP.

Împăratul, care a urcat pe tron în mai, şi soţia sa, împărăteasa Masako, urmează să fie instalaţi la Castelul Windsor, la vest de Londra, a precizat într-un comunicat Palatul Buckingham.

Aceasta este prima vizită de stat în Regatul Unit după ieşirea sa din Uniunea Europeană (UE), prevăzută la 31 ianuarie.

După Brexit, regatul urmează să încheie propriile acorduri comerciale cu alte ţări.

Ultimul invitat a fost preşedintele american Donald Trump, primit de regina Elizabeth a II-a la sfârşitul lui iunie.

Aceasta urmează să fie a treia vizită de stat a împăraţilor japonezi în regatulUnit în 68 de ani ai domniei lui Elizabeth a II-a.

Regina l-a primit în 1971 pe Hirohito, bunicul actualului împărat, iar în 1998 pe Akihito, care poartă titlul de împărat emerit.

Sursa : news.ro

Operaţiuni ale poliţiei în întreaga Germanie împotriva ”mediilor islamiste”, suspectate de plănuirea unui atentat... Franţa, Germania şi Marea Britanie sesizează Comisia Comună, în cadrul Mecanismului de soluţionare a diferendelor prevăz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x