Antena Căutare

Israelul si Palestina, in razboi! MAE a activat o celula de criza pentru romanii din zona de conflict

De la o ora la alta conflictul dintre Israel si Palestinieni ia amploare. Cel putin 30 de oameni au murit pana acum in Fasia Gaza, iar numarul victimelor ar putea creste. Parlamentarii israelieni au aprobat mobilizarea a 75.000 de rezervisti pentru operatiunile din Fasia Gaza. Au luat aceasta decizie dupa ce doua rachete lansate de Hamas au cazut langa Tel Aviv si la periferia Ierusalimului.

S-a dat alarma antiaeriana in Orasul Sfant. O racheta lansata de gruparea terorista Hamas a lovit un cartier de la periferia Ierusalimului. Este prima oara cand se intampla asa ceva in patru decenii.

Panica s-a instalat si pe strazile din Tel Aviv, dupa ce inca o racheta a lovit zonele marginase. In replica, o ploaie de foc s-a abatut asupra Fasiei Gaza. Sute de tinte au fost bombardate de armata israeliana.

Bombele israeliene au ucis si copii. Premierul egiptean si omologul sau palestinian au fost fotografiati in timp ce tineau in brate trupul unui prescolar decedat in urma unui raid israelian. In plus, numarul ranitilor e atat de mare incat spitalele palestiniene risca sa ramana fara medicamente. Iar numarul victimelor ar putea creste. Parlamentul israelian a aprobat mobilizarea a 75.000 rezervisti pentru operatiunile din Fasia Gaza. Actiunile Israelului i-au infuriat pe musulmanii din intreaga lume.

Israelul a blocat, vineri seara, toate caile rutiere spre Fasia Gaza. Potrivit unor estimari, armata israeliana a atacat peste sase sute de obiective "teroriste" de la inceputul operatiunilor in aceasta regiune.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a activat o celula de criza pentru a le veni in ajutor romanilor din zona de conflict. Acestia sunt sfatuiti sa contacteez Oficiul de Reprezentare a Romaniei de la Ramallah.

Angela Mergel face apel la Egipt pentru a calma conflictul dintre Hamas si Israel... UPDATE! Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus de israelieni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x