Antena Căutare

Istoria Zidului Plangerii, pusa la indoiala de o descoperire arheologica

Istoria unuia dintre cele mai sacre locuri, atat pentru evrei, cat si pentru musulmani, ar putea fi rescrisa. O descoperire surprinzatoare din complexul arheologic din Ierusalim ar putea demonstra ca templul din care face parte si Zidul Plangerii nu a fost construit de catre regele evreu Irod.

Monedele de bronz descoperite de arheologi sub una din salile de baie ritualice dateaza din anul 17 e.n. si poarta pecetea lui Valerius Gratus, reprezentantul Romei la Ierusalim.

Arheologii israelieni spun ca monedele sunt dovada faptului ca templul a fost construit mult mai tarziu decat se credea, informeaza DailyMail.

Arheologii au descoperit si faptul ca pietrele de fundatie ale Zidului Plangerii sunt inscriptionate de catre un proconsul roman, la 20 de ani de la moartea lui Irod.

Constructia la care au lucrat peste 18.000 de oameni nu era nici pe departe gata la momentul mortii regelui evreu caruia i s-au atribuit pana acum meritele realizarii celui mai important templu din Ierusalim.

Foto:DailyMail.co,uk

Politistii au descoperit arme in tabara Occupy Wall Street din Parcul Zuccotti... Contraspionajul slovac spiona ziaristii: Ministrul slovac al Apararii, demis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x