Antena Căutare

Japonia, luata pe sus de taifunul Jelawat: sute de oameni au fost raniti

Puternicul taifun Jelawat, cu rafale de vant de peste 230 km/h, a lovit capitala Japoniei, Tokyo, si orasele vecine, dupa ce facuse, deja, o victima pe insula Okinawa din sudul arhipelagului nipon.Peste 160 de persoane au fost usor ranite pe aceeasi insula, unde vantul deosebit de puternic adus de taifun a provocat si importante pagube materiale.

Taifunul Jelawat s-a abatut, mai intai, asupra insulei Okinawa, cu ploi torentiale, vant si valuri de cativa metri. Un pescar care a iesit pe mare in ciuda avertizarilor a disparut fara urma si zeci de oameni au fost raniti. Iar vantul cu viteze de peste 230 kilometri pe ora a mutat din loc chiar si masinile parcate, sub privirile uimite ale soldatilor americani stationati pe insula.

Aproape 180.000 de familii au ramas fara curent electric. A fost doar inceputul, pentru ca taifunul s-a indreptat apoi spre cea mai dens populata regiune a Japoniei.

Printre raniti se numara un turist australian, surprins de un urias copac doborat de vant, la Osaka. Furtuna i-a lovit din plin pe locuitorii din Tokyo, care, in ciuda avertismentelor meteorologice, nu se asteptau la o futruna atat de violenta.

Dar japonezii, obisnuiti cu taifunele, s-au straduit sa reziste si acestei incercari, chiar cu zambetul pe buze.

Mai putin bucurosi au fost cei ce-si planuisera calatorii, deoarece intreaga retea de transport a fost cuprins de haos. Peste 600 de curse aeriene au fost anulate la Tokyo si in alte mari aeroporturi japoneze.

Circulatia trenurilor de mare viteza a fost, si ea, suspendata iar pe celelalte linii feroviare, ca si pe autogari, s-au inregistrat mari intarzieri. In multe regiuni pericolul a trecut, dar autoritatile avertizeaza ca mai sunt inca posibile inundatii si alunecari de teren.

Foto: scmp.com

Remaniere in plin conflict Japonia-China: Guvernul nipon a demisionat ... Rromii, OUT din Franta - Sute de oameni au protestat la Lille...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x