Antena Căutare

Le Monde: Regele Mihai implineste 90 de ani, dar inca face clasa politica romaneasca sa trepideze

Regele Mihai este numit omul saptamanii de catre ziarul Le Monde. Prestigiosul cotidian francez a dedicat un articol de o pagina fostului suveran al Romaniei, in care il numesc o figura emblematica a tarii noastre.

In acelasi timp, jurnalistii francezi spun ca Regele Mihai este un ghimpe pentru actuala conducere a tarii. "Implineste 90 de ani, dar inca face clasa politica romaneasca sa trepideze", scrie Le Monde.

Pentru cotidianul francez, regele este omul saptamanii. Articolul prezinta perioada ultimilor 20 de ani, cand fostul monarh a revenit in Romania. Le Monde dezvaluie reactia de dezamagire a lui Mihai atunci cand, pentru prima data dupa aproape 50 de ani, a revazut Bucurestiul, radical schimbat de comunisti.

Jurnalistii scriu si despre momentul cand statul i-a retrocedat Regelui Palatul Elisabeta, unde in urma cu decenii, comunistii i-au cerut abdicarea.

"Aici, in acest birou, i-am primit. Mi-au spus ca, daca nu voi abdica, vor ucide 1000 de studenti. Ce puteam sa fac?", scrie Le Monde, citandu-l pe fostul monarh.

Potrivit Le Monde, discursul pe care Regele Mihai il va sustine in fata Parlamentului este un moment important pentru viata politica romaneasca.

"Fostul suveran, gonit de comunisti in 1947, a petrecut marea parte a vietii sale in Elvetia, in asteptarea unei reveniri la tron. In ciuda varstei de 90 de ani, inca spera ca monarhia va fi reinstaurata in tara sa", mai scrie Le Monde.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

SOCANT! China: Un camionagiu ar fi calcat de doua ori un copil pentru a se asigura ca e mort... Depozit in flacari la Paris: Zeci de imigranti romani, salvati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x