Antena Căutare

Libia si-a inchis spatiul aerian

Statul libian a decis inchiderea spatiului sau aerian pentru orice trafic, pana la noi ordine, a anuntat vineri agentia europeana pentru controlul aerian, Eurocontrol, citata de France Presse.

"Tripoli nu mai accepta traficul pana la noi ordine", a anuntat Eurocontrol pe site-ul sau. Agentia, care gestioneaza traficul aerian in Europa, afirma ca a primit aceasta informatie de la autoritatile malteze.

Aceasta decizie intervine dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a decis, in urma unui vot, sa instituie o zona de excludere aeriana deasupra teritoriului Libiei. Totodata, rezolutia se pronunta in favoarea recurgerii la forta contra trupelor colonelului Muammar Gaddafi, deschizand, astfel, calea catre lovituri aeriene in Libia.

Fiul lui Gaddafi spune ca rezolutia ONU este "nedreapta"

"Libia nu se teme de votul ONU care prevede lovituri aeriene contra fortelor sale guvernamentale", a afirmat vineri unul dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi, Saif al-Islam Gaddafi.

"Suntem in tara noastra, cu poporul nostru. Si nu ne temem", a spus acesta, intr-o interventie in cadrul unei emisiuni a postului de televiziune american ABC News. El a adaugat ca Occidentul nu va ajuta poporul libian daca va bombarda Libia, pentru a ucide libieni. "Veti distruge tara noastra. Nimeni nu poate fi multumit cu asa ceva", a spus Saif.

Saif al-Islam apreciaza ca rezolutia ONU este "nedreapta" si a dezmintit ca fortele guvernamentale ar fi ucis civili in cadrul operatiunilor de preluare a controlului asupra oraselor in care insurgentii detineau controlul pana acum.

"Este nedrept pentru ca, dupa cum stiti, inca de la inceput am spus tuturor ca nu vor avea loc lovituri aeriene libiene contra civililor, nu vor avea loc bombardamente asupra cartierelor civile sau asupra manifestantilor", a spus acesta.

"Ati vazut pierderi in randul civililor? Chiar si in randul teroristilor si al persoanelor inarmate, acestia se predau pur si simplu. Nu este, deci, nici o baie de sange in Libia", a adaugat fiul lui Gaddafi.

Sursa: Jurnalul National

O femeie de 83 de ani a fugit din calea tsunamiului pe bicicleta... VIDEO! Italia: Un roman s-a aruncat in gol de la 80 de metri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x