Antena Căutare

Martin Schulz: "Romania trebuie sa aplice imediat recomandarile Comisiei Europene"

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, miercuri, ca Romania trebuie sa aplice imediat recomandarile formulate de Comisia Europeana si sa respecte standardele Uniunii Europene.

"Suntem o Uniune a valorilor comune si a increderii reciproce: toate statele membre trebuie sa respecte institutiile democratice, independenta sistemului judiciar si statul de drept", a declarat Martin Schulz.

Miercuri, la Bruxelles, a fost prezentat raportul elaborat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare cu privire la Romania. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a aratat ingrijorat de situatia politica, dar si de sistemul de justitie din Romania, mentionand ca statul roman "a facut un pas inapoi pe marginea prapastiei, dar ca trebuie sa-si respecte angajamentele". De asemenea, Barroso a solicitat ca Romania sa fie monitorizata in continuare, urmand sa fie realizat un alt raport in aceasta toamna.

FOTO: EPA / Intact Images

Alerta in Bulgaria! Sase israelieni au murit intr-un atentat pe aeroportul din Burgas... Presedintele SUA: Atentatul din Bulgaria este revoltator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x