Antena Căutare

Mărturiile unei tinere de 17 ani, care a supraviețuit atacului unui rechin. Cum a reușit să scape cu viață

O tânără din Florida a povestit cum a fost atacă de rechin, dar a reușit să scape cu viață. Fratele său, care se afla pe plajă în timp ce sora lui se afla în larg și-a dat seama că adolescenta era în pericol și a intervenit pentru a o salva. Tânăra a ajuns de urgență la spital, unde a fost operată, după ce a fost mușcată de rechin.

Colaj cu rechin și tânără Galerie
Addison Bethea s-a ales cu răni severe, iar medicii au decis amputarea piciorului, după ce adolescenta a fost atacată de rechin | Profimedia & Facebook

Addison Bethea făcea scufundări pentru a culege scoci în apele din largul Keaton Beach, Florida, când un rechin a atacat-o. Tânăra a povestit că a încercat să-l înțepe în față, pentru a-l alunga.

„Nu știam exact ce să fac, dar știam că în cazul rechinilor ar trebui să îi lovești în nas pentru a-i îndepărta, iar eu nu am reușit să ajung să îl lovesc în nas, așa că am început să îl lovesc în față, apoi i-am înțepat ochii, iar apoi m-a mușcat de mână , a declarat tânăra de 17 ani pentru CNN.

Addison Bethea a strigat după ajutor, iar fratele ei Rhett Willingham, care se afla pe plajă, și-a dat seama că sora lui era în pericol.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum a reacționat fratele adolescentei, când a văzut-o pe Addison Bethea atacată de rechin

"Am auzit-o făcând un zgomot", a spus el. „M-am uitat în larg și nu o zăream. Apoi ea a ieșit la suprafață și am văzut rechinul, sângele și toate cele, apoi am înotat până acolo și am reușit să alung rechinul”, a povestit fratele tinerei.

După ce s-a luptat cu rechinul, Willingham și-a tras sora într-o barcă, i-a bandajat piciorul pentru a opri sângerarea și a dus-o înapoi pe uscat cât a putut de repede.

Cei doi frați au explicat momentele chinuitoare într-un interviu acordat CNN de pe un pat de spital, unde Addison primea îngrijiri medicale.

Citește și: Decizia radicală a autorităților din Egipt după ce o româncă a fost ucisă de un rechin. Ce se întâmplă cu plajele din Marea Roșie

Autoritățile au confirmat într-o declarație pe rețelele sociale că o minoră "a suferit o mușcătură de rechin în timp ce prindea scoici în apropierea Insulei Grassy, în apă adâncă de aproximativ cinci metri".

Mușcătura i-a provocat "leziuni la nivelul țesuturilor moi din piciorul drept".

Ce se întâmplă cu Addison Bethea, după ce s-a ales cu leziuni grave din cauza mușcăturii de rechin

Tânăra a fost supusă unei intervenții chirurgicale menite să-i restabilească fluxul sanguin la picior.

Înconjurată de rechini de jucărie de pluș în patul ei de spital, adolescenta părea optimistă chiar dacă știa că-i va fi ampptat piciorul până deasupra genunchiului.

„Toți cei care mă cunosc știu că găsesc umor în orice, așa că, da, îmi plac rechinii de pluș", a spus Addison Bethea.

Citește și: Doi tineri au făcut scufundări și au dat peste o creatură cu o gură uriașă. Ce era, de fapt, gigantul subacvatic

Într-o postare pe Facebook, tatăl fetei a spus că ea a fost bine dispusă și că "făcea glume despre cum a învins rechinul".

"A trecut prin mai multe decât mi-aș putea imagina vreodată, dar se comportă ca un soldat. Vă rog să vă rugați pentru ea și pentru dificultatea zilelor care o așteaptă. Nu este nici pe departe în afara riscurilor, dar este în viață și asta este cel mai important pentru noi.", a spus tatăl adolescentei.

Willingham a declarat pentru CNN că experiența cu siguranță nu este ceva la care se aștepta să asiste vreodată.

Regina Letizia a Spaniei a fost testată pozitiv la Covid-19. Cum se simte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x