Antena Căutare

Ministrul german de Interne Horst Seehofer refuză să dea mâna cu Merkel în contextul confirmării a 150 de cazuri de contaminare cu coronavirus în Germania

Ministrul german de Interne Horst Seehofer a refuzat luni să strângă mâna cancelarului german Angela Merkel, în contextul în care epidemia noului coronavirus se extinde în ţară, în care se înregistrează de-acum 150 de cazuri confirmate, relatează AFP.

Merkel i-a întins mâna lui Seehofer la începutul unei conferinţe pe tema migraţiei, însă ministrul a refuzat să dea mâna cu ea, cu un gest, zâmbind.

Cei doi conducători au râs împreună, a observat un fotograf AFP.

Ca măsură de prevenţie, profesioniştii din domeniul sănătăţii recomandă să se evite salutul prin strângerea mâinii.

Luni dimineaţa 150 de cazuri de Covid-19 erau înregistrate în Germania.

Evaluarea riscului la adresa populaâiei a fost crescută la nivelul ”moderat” de la nivelul ”slab către moderat” la care se afla anterior.

Epidemia a atins zece landuri germane din 16, precizează Lothar Wieler, directorul Robert Koch-Institut, autorittatea federală de control şi luptă împotriva bolilor.

Duminică se înregistrau 129 de cazuri de contaminare confirmate.

Peste jumătate dintre pacienţii contaminaţi - 86 - locuiesc în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din ţară, unde mai multe şcoli şi instituţii publice au fost închise luni, într-o încercare de a îndigui extinderea virusului, scrie Reuters.

Autorităţile sanitare au stabilit originea contaminării în 140 de cazuri.

Cu toate acestea, ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a apreciat luni că nu vede vreun motiv de interzicere a marilor adunări publice, ca în Franţa de exemplu, unde Guvernul a decis să anuleze reuniuni publice de peste 5.000 de persoane în locuri plasate în izolare.

”Decizia se află în mâna autorităţilor locale”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Sursa : news.ro

Riscul sanitar legat de epidemia coronavirusului în UE creşte de la moderat la ridicat, anunţă preşedinta CE Ursula von ... Primele discuţii tensionate între Londra şi UE despre relaţia post-Brexit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x