Antena Căutare

Mubarak incearca sa-i covinga pe egipteni sa renunte la proteste. A promis cresterea salariilor si pensiilor

Hosni Mubarak incearca prin orice mijloace sa-i convinga pe egipteni sa renunțe la proteste. Președintele a promis luni o crestere cu 15 la suta a salariilor functionarilor si a pensiilor, infomeaza AFP. In plus, Mubarak a cerut formarea unei comisii de ancheta privind violentele de miercurea trecuta din piata Tahrir, unde au avut loc confruntari sangeroase intre sustinatorii si opozantii regimului.

"Cresterea pensiilor costa Trezoreria 6,5 miliarde de lire egiptene (putin peste un miliard de dolari)",


"Guvernul se preocupa de cetateanul egiptean si vrea sa ii amelioreze nivelul de viata", a declarat premierul Ahmad Shafic, la incheierea primei reuniuni de la remaniere a intregului Consiliu de Ministri.

Anunțul referitor la creșterea salariilor nu a calmat insa protestatarii. Noi proteste vor avea loc marți in marile orase egiptene, in timp ce piata Tahrir, devenita simbol al miscarii de contestare de la Cairo ramane ocupata de manifestanti.

Dupa doua saptamani de proteste, Egiptul e in continuiare in firebere. Zeci de mii de contestatari ai presedintelui Mubarak si-au petrecut din nou noaptea in piata Tahrir din Cairo, in pofida restrictiilor de circulatie. Un oficial Google, care a participat la demonstratii, a fost eliberat dupa doua saptamani de detentie.

Tulburarile din Egipt ingrijoreaza si tarile vecine. Un atac asupra unei conducte de gaze din Sinai, a dus la intreruperea temporara a livrarilor spre Israel si Iordania.

Pana in prezent, negocierile dintre puterea din Egipt si Fratii Musulmani, cea mai mare forta a opozitiei, au esuat.

VIDEO! Atentatul din Moscova, revendicat de Doku Umarov, liderul separatistilor ceceni... CNN: Romania, centru international pentru sclavia moderna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x