Antena Căutare

Nicolas Sarkozy le-a declarat razboi rromilor romani din Franta

Nicolas Sarkozy le-a declarat razboi rromilor romani din Franta. Presedintele i-a cerut ministrului de Interne sa ia masuri dure de contracarare a fenomenului imigratiei si chiar sa mearga pana la expulzari.




Cei care efectuau spargerile, fortand usile si ferestrele locuintelor, erau adolescenti. Furau bijuterii si bani, in timp ce complicii lor adulti ii asteptau in masini. In total, 18 suspecti, 9 majori si 9 minori, 3 cu varsta de pana in 13 ani, au fost retinuti.

Rromii sunt acuzati ca ar fi implicati in 50 de furturi. In urma raidului, anchetatorii au gasit cateva mii de euro in monede si 75 de bijuterii. De asemenea, au fost confiscate doua masini, intre care un Jaguar folosit in timpul jafurilor.

In 2009, 40% dintre rromii pusi in cauza pentru diverse delicte au fost minori. Numai directia regionala a politiei transporturilor (DRTP) a retinut anul trecut 2.500 de fete, care comiteau furturi asupra calatorilor si turistilor din Ile-de-France. In jurul Parisului, nu mai putin de 110 tabere improvizate au fost identificate, dintre care 40 numai in departamentul Seine-Saint-Denis, unde traiau intre 2.000 si 3.000 de rromi.

BM: Romania se numara printre tarile vulnerabile la criza datoriilor de stat din zona euro... VIDEO! Cainele acrobat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x