Antena Căutare

O femeie urmărită de milioane de oameni pentru sfaturile de parenting, arestată după ce poliția a aflat cum își trata copiii

O celebră youtuberiță, cu o comunitate de peste două milioane de persoane, care dădea sfaturi de parenting, a fost arestată după ce și-a maltrata copiii legându-i cu bandă adezivă și înfometându-i până au ajuns subnutriți. Femeia, mamă a șase copii, este acum în spatele gratiilor.

O femeie urmărită de milioane de oameni pentru sfaturile de parenting, arestată după ce poliția a aflat cum își trata copiii
Ruby Franke, youtuberita arestată. | Captură Video Youtube

Ruby Franke era foarte cunoscută ca fiind un influencer în zona de educare a copiilor. Dădea sfaturi de parenting, care, de cele mai mult ori, strâneau mari controverse. Femeia încerca să arate celor care o urmăreau că “durerea este un educator bun pentru copii” și povestea cum l-a pedepsit pe unul dintre fiii său să doarmă pe un sac timp de 7 luni, după o farsă pe care i-a făcut-o fratelui său.

Acesta avea un canal de Youtube numit “8 Passengers”, făcând referire la numărul membrilor din familia sa. Șase copii, ea și soțul său. Canalul de Youtube a fost dezactivat la începutul acestui an.

Cum s-a întâmplat totul? Ei bine, într-una din zile unul dintre copiii săi, un băiețel de 12 ani, a bătut la ușa vecinilor cerând insistent apă și mâncare pentru a se alimenta. Acesta reușise să scape din casă ieșind pe geam, fără ca cineva din familie să îl vadă. Ajuns în fața vecinului său cu răni adânci la mâini și la picioare și legat cu bandă adezivă de incheieturi, acesta a alertat imediat poliția spunând că unul dintre copiii vecinilor este maltrata și înfometat.

Citește și: Medic român dezvăluie alimentul care ajută la regenerarea instantă a ficatului. Nu se află în medicamente, ci în natură

Băiatul a trebuit să fie transportat la spital "din cauza rănilor profunde pe care le avea din cauza faptului că a fost legat cu frânghia și din cauza malnutriției"

S-a dovedit la scurt timp, după apariția autorităților, că era așa cum vecinul a alertat: maltratarea și înfometarea minorlor. Nu era doar băiatul în acest caz. El doar a reușit să scape din iadul casei vrând să adune mâncare și apă pentru a se hrăni. Autoritățile au găsit-o pe sora lui în vârstă de 10 ani în casa parteneri sale de afaceri, într-o stare avansată de malnutriție și legată.

“Femeia, mama celor șase copii, se confruntă acum cu acuzații de abuz asupra copiilor după ce fiul ei subnutrit a scăpat de acasă”, se arată în declarația autorităților. Ruby Franke și partenera ei de afaceri Jodi Nan Hildebrandt au fost arestate în Ivins, Utah, săptămâna aceasta.

Ambele femei au șase capete de acuzare de vineri pentru abuz asupra copiilor. BBC a contactat-o pe Franke și pe Hildebrandt pentru comentarii.

Citește și: La 35 de ani ești deja "bătrână" pentru unii anajatori. Țara în care "floarea vârstei" la femei este deja indezirabilă

Poliția spune că băiatul de 12 ani al lui Ruby Franke a ieșit pe fereastră și a fugit la casa unui vecin pentru a cere mâncare și apă

"Persoana care a sunat [vecinul] a declarat că minorul părea emaciat și subnutrit, cu răni deschise și bandă adezivă în jurul extremităților", potrivit unui comunicat al Departamentului de siguranță publică din Santa-Clara Ivins.

"La sosire, forțele de ordine au observat că rănile și malnutriția [băiatului] erau grave", a precizat departamentul.

Citește și: O femeie care suferea de pierderi de memorie și stări de tristețe a fost operată pe creier. Ce au descoperit medicii

Sora de 10 ani a băitaului a fost, de asemenea, dusă la spital

Oficialii au obținut ulterior un mandat de percheziție în legătură cu incidentul descoperit și, în total, patru copii au fost luați în grija serviciilor pentru familie și copii, potrivit comunicatului.

Vineri, oficialii comitatului Washington din Utah le-au acuzat oficial pe Franke și Hildebrandt.

Acuzațiile provin din presupusul abuz asupra a doi copii în trei moduri diferite: abuz fizic, malnutriție și vătămări emoționale grave.

Fiecare acuzație este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani și o amendă de până la 10.000 de dolari (7.940 de lire sterline), au declarat oficialii din comitatul Washington.

Ruby Franke, în vârstă de 41 de ani, a devenit faimoasă pe YouTube în 2015 pentru canalul său numit 8 Passengers, care discuta despre educația celor șase copii ai săi. Canalul a câștigat peste 2 milioane de abonați înainte de a fi dezactivat la începutul acestui an.

Vloggerul s-a confruntat în trecut cu reacții negative pentru măsurile stricte de educație descrise pe canal, inclusiv pentru că fiul ei a declarat că a dormit pe un sac timp de mai multe luni ca pedeapsă, iar Franke a descris reținerea meselor ca o altă măsură disciplinară.

Incidentul cu sacul i-a determinat pe unii telespectatori să apeleze la serviciile locale de protecție a copilului, deși Franke a susținut pentru Insider că incidentul a fost scos din context.

Ea a apărut, de asemenea, în videoclipuri YouTube postate de Hildebrandt - consilier și antrenor de viață - pe site-ul său, ConneXions Classroom.

Într-un astfel de videoclip postat la 10 mai 2022, Franke s-a descris ca fiind "partenera" lui Hildebrandt și s-a întrebat de ce atât de mulți copii suferă de depresie.

Fiica cea mare a lui Franke, Shari Franke, a distribuit o postare pe Instagram după arestarea mamei sale, spunând că ea și familia ei "sunt atât de bucuroase că se face dreptate", a relatat presa americană.

"Încercăm de ani de zile să le spunem poliției și CPS despre acest lucru și ne bucurăm atât de mult că în sfârșit au decis să intervină", ar fi spus ea.

Citește și: Imagini dramatice, ca după război, în Crevedia | FOTO. După deflagrațiile puternice de sâmbătă, totul în jur este topit

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x