Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

O mamă a fost dată afară din avion, din cauza copilului ei: „Este bolnav. Nu îl pot obliga să facă ce vor ei”

Un copil de trei ani, cu autism, a fost dat afară din avion, împreună cu mama sa. Femeia povestește cum au fost umiliți de angajații companiei aeriene.

O mamă a fost dată afară din avion, din cauza copilului ei: „Este bolnav. Nu îl pot obliga să facă ce vor ei”

Profimedia

Alyssa Sander a fost înconjurată de însoțitoarele de bord și obligată să coboare din avion, din cauza băiețelului ei, în vârstă de doar trei ani.

„Era clar că nu avea o dimineață bună. Din momentul în care am urcat în autocarul ce ne ducea spre avion, a început să plângă și să țipe. Nu suporta masca pe față”, a povestit Alyssa, pentru Fox News, citată de Daily Star.

Crizele de plâns ale copilului nu s-au oprit nici după ce au urcat în aeronavă. Băiețelul, care a fost diagnosticat cu autism în primele luni de viață, nu acceptă să aibă fața acoperită. Înainte să își cumpere biletele, femeia a obținut și un bilet de la medicul de familie, în care îi erau descrise problemele.

„Țipa cât îl țineu plămânii. Își smulgea masca de pe față și mă implora să îl las în pace: <<Mami, mami, nu!>>”, a adăugat femeia.

Însă reprezentanții companiei nu au cedat. Potrivit regulamentului, orice pasager care are mai mult de doi ani trebui să poarte mască pe durata zborurilor.

„Le-am spus că nu am nicio șansă să îl conving să poarte masca. Am încercat să le explic că are autism și că avem și un bilet de la medicul de familie. Degeaba.”

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat că nu există abateri de la regulament și că toate măsurile de siguranță ce trebuie respectate de pasageri sunt prezentate clar pe site și în timpul procesului de cumpărare a biletelor.

„Dacă un pasager nu poate purta masca în timpul călătoriei, din păcate, Southwest nu îi poate asigura trabsportul.”

„Trebuie să existe o soluție pentru copiii și adulții cu probleme de sănătate, care nu pot purta masca”, a spus Alyssa.

În cele din urmă, femeia a apelat la o rudă, care i-a dus cu mașina din Midland, Texas, SUA, până în Deer Park. Drumul a durat opt ore.

Recomandari