Antena Căutare

Obama confirma retragerea trupelor americane din Irak

Presedintele american Barack Obama a confirmat ca toate trupele americane se vor retrage din Irak pana la sfarsitul acestei luni. In timpul discursului la o conferinta a Veteranilor Americani cu Dizabilitati de la Atlanta, Obama a declarat ca termenul de 31 august pentru retragerea trupelor va fi respectat

"Sa ne fie inteles, implicarea noastra in Irak se transforma dintr-o operatiune militara condusa de trupe intr-una civila condusa de diplomati. Pana la sfarsitul lunii vom fi retras peste 90.000 de soldati din Irak de la instalarea mea in functie. Am promis in timpul candidaturii mele ca voi face o retragere responsabila si asta fac acum", a declarat Obama.

In jur de 50.000 de soldati vor ramane sa antreneze fortele de securitate irakiene, sa conduca operatii de antiterorism si sa ofere siguranta misiunilor civile ale ONU, a mai spus Obama. "Vom schimba misiunea noastra dintr-una militara intr-una de ajutorare si instruire a fortelor de securitate irakiene".

In timp ce numarul de soldati din Irak scade, SUA au marit implicarea militara din Afganistan, ordonand trimiterea a inca 30.000 de soldati in zona. Dar cum numarul de victime este in crestere, exista temeri ca misiunea de noua ani de acolo nu va rezista. Obama se pare ca intentioneaza sa retraga trupele din Afganistan pana in iulie 2011, o data care criticii considera ca va intari gruparile talibane.

Sursa: jurnalul.ro

Nicolas Sarkozy, un fiu de imigrant care uraste imigrantii... O noua tragedie aviatica in Rusia: 12 oameni au murit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x