Antena Căutare

Obama, gafa la summitul Americilor: A confundat Insulele Malvine cu Maldivele

Barack Obama a facut o gafa de proportii in timpul unui discurs sustinut luni la Cartagena. Presedintele american a confundat numele Malvinelor cu Insulele Maldive, relateaza Washington Times in editia electronica.

Desi discursul in care a afirmat neutralitatea Statelor Unite fata de o disputa intre Argentina si Marea Britanie a fost sustinut in engleza, Obama a optat sa foloseasca numele spaniol al insulelor care fac obiectul disputei, si anume Malvinas, asa cum insista Argentina sa li se spuna, si nu Falkland, cum vor englezii.


In schimb , printr-o "scapare", el le-a numit "Maldive". Acestea sunt un grup de insule in largul Indiei, in cealalta parte a lumii fata de Falkland. Presedintele american a sugerat totodata ca "relatia speciala" dintre Marea Britanie si Statele Unite nu este foarte speciala, comenteaza Washington Times.

Acestea sunt un grup de insule in largul Indiei, in cealalta parte a lumii fata de Falkland. Presedintele american a sugerat totodata ca "relatia speciala" dintre Marea Britanie si Statele Unite nu este foarte speciala, comenteaza Washington Times.

Intentia lui Obama de a numi Insulele Falkland Malvine "este mica in marea schema a lucrurilor", comenteaza publicatia, subliniind ca acest lucru arata ca, in prezent Washingtonul are mai putina nevoie de Londra decat avea in timpul Razboiului Rece si ca poate avea de castigat dintr-o apropiere de America Latina.

In razboiul din 1982 dintre Marea Britanie si Argentina asupra acestor insule, Washingtonul a sustinut Londra.

VIDEO! Sarkozy isi ascunde ceasul atunci cand da mana cu alegatorii... Anders Breivik, in a doua zi de proces: "As face-o din nou"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x