Antena Căutare

Parlamentul ungar a interzis "pacanelele" in baruri

Parlamentul ungar a adoptat, cu o larga majoritate, o lege care interzice aparatele pentru jocuri de noroc, asa-numitele "pacanele", in baruri, informeaza AFP.

Decizia a fost adoptata in cadrul unei proceduri de urgenta, din cauza ca Guvernul nu a dorit o lunga dezbatere parlamentara asupra acestui proiect. Majoritatea deputatilor prezenti, in principal din cadrul partidului Fidesz, aflat la putere, s-a pronuntat in favoarea legii (238 de voturi). Un parlamentar socialist s-a opus, iar alti opt (sapte socialisti si un deputat din cadrul partidului Jobbik, de extrema dreapta) s-au abtinut.

Noua lege interzice utilizarea a aproximativ 4.500 de aparate pentru jocuri de noroc, dintre care majoritatea se afla in baruri sau mici sali de jocuri de noroc. In timp ce trei cazinouri importante de la Budapesta, detinute de catre mari grupuri internationale, nu sunt vizate de aceasta lege.

Janos Lazar, directorul de cabinet al lui Orban, a justificat masura prin faptul ca "paturile" sarace din cadrul societatii isi lasa banii in aceste aparate, lucru ce reprezinta o problema sociala.

Guvernul de la Budapesta estimeaza ca aceasta interdictie va crea o pierdere in valoare de aproximativ 30 de milioane de forinti (aproximativ 105 milioane de euro) la buget, reprezentandd echivalentul impozitelor care nu vor mai fi percepute in acest sector. Prin urmare, Janos Lazar a anuntat ca este necesar ca Ministerul Justitiei sa gaseasca un mijloc de taxare a jocurilor online pentru acoperirea acestei pierderi.

Foto: onlinejackpot.org

Parlamentar german: Romania sta in calea Bulgariei catre spatiul Schengen... Romanii din Spania s-au trezit fara asistenta medicala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x